Интервјуи Кошарка Кошарка/Вести ЦЗБГ

ЦЗБГ интервју: Филип Виденов “Звезда је за мене као религија”

Филип Виденов

Желимо да се захвалимо Филипу на издвојеном времену за интервју, а он је започео интервју на наше изненађење знајући српски: “Eво брате”

ЦЗБГ: Тренутно мишљење о Црвеној звезди?

Филип Виденов: Звезда је сада за мене као религија. Тренутно се налази тамо где је требала док сам био тамо. Имао сам привилегију после и да играм у ФМП-у код господина Човића, али ситуација је била врло чудна. Након свега Звездаш сам заувек!

ЦЗБГ: Са ким сте се највише дружили у Београду?

Филип Виденов: Највише сам се дружио са Вуком Радивојевићем, Бјелицом, Штимцем.. сви су били баш супер све у свему.

Филип Виденов. а иза њега Ацо Петровић и Тадија Драгићевић

ЦЗБГ: Која је најдража утакмица коју сте играли овде ?

Филип Виденов: Све дербије против Партизана. Моје поштовање према ривалу.

ЦЗБГ: Како сте се осећали у дербију против Партизана?

Филип Виденов: Сјајно сам се проводио играјући против Партизана, невероватан догађај током мог боравка у Србији. Били смо веома блиски Алекс Марић и ја, заједно смо играли у Гранади с доскорашњим тренером Партизана Владом Шћепановићем. Била су то лепа времена.

Штимац и Виденов против Партизана

ЦЗБГ: Шта мислите о Морису Бејлију и Мајку Тејлору и са киме сте имали бољу сарадњу, питамо вас ово поготово због те чувене смене?

Филип Виденов: Одлично питање! Па, Бејли ми је био пријатељ откако сам играо у Француској, био је жртва лоше ситуације у Звезди. Тејлор је био невероватан таленат. Једном је заправо дошао код мене ради решавања његових проблема. Био је чудан случај, није имао новца иако је био пун пун таленат и можда један од највећих са којим сам ја играо. Давао сам му доста савета.. сматрао ме је херојем.

ЦЗБГ: У каквим сте односима били са тренером Ацом Петровићем?

Филип Виденов: Ацо је био сјајна мешавина између тренера нове и старе школе, волео је доста да комбинује. Имали смо разумевања да ја имам његова леђа, па тако и он моја. Ја сам Бугарин и нисам имао превише искуства у Балканској кошарци, али сам био упоран и како је он рекао другачији. Бог нек му душу прости.

ЦЗБГ: Какву музику слушате и шта тренутно радите ван терена?

Виденов против Хемофарма

Филип Виденов: Слушам све, од народњака, метала, итд… различите емоције за различите прилике. Сада сам спортски директор за кошаркашку академију у мом родном граду. Такође залазим и у политику..

ЦЗБГ: Који вам је био најлепши период у каријери?

Филип Виденов полаже на други обруч поред два играча Цедевите

Филип Виденов: Тешко питање. Било је људи које сам успут упознао да деле исте циљеве, муке и остало. Сваки део каријере ми је био драг и за то су заслужни сви навијачи, тренери, стручни штаб и саиграчи са којима сам све ове године прошао.

ЦЗБГ: Шта мислите о делијама и који вам је најтежи играч био да нападате и чувате док сте играли у Звезди?

Филип Виденов: Звезда је као религија понављам и са тиме су делије део исте и имају моје поштовање. О другом делу питања, најбољи који ме је икада чувао је Перо Божић, а то је радио својим знањем и умео је да ме прочита у сваком углу и био је напоран искрено.

ЦЗБГ: Који вам је био најдражи меч у Еврокупу и ваше мишљење о тренеру Трифуновићу?

Филип Виденов: Све утакмице су биле занимљиве, а Трифуновића поштујем због његовог кошаркашког знања и искуства и њега као особу.

ЦЗБГ: Која је била ваша мотивација за кошарку?

Филип Виденов: Није до мотивације, то је била чиста љубав.

Виденов против Бамберга

ЦЗБГ: Да нисте имали повреде и остали у црвено белом дресу, мислите ли да бисмо освојили КЛС?

Филип Виденов: Нема сумње. Такође је било проблема и због финансија, али поред свих мука Звезда се воли.

ЦЗБГ: Да ли се сећате утакмице против Широког када сте шутирали 6/6 за 3 поена и постигли 31 поен и како сте се осећали?

Филип Виденов: Сећам се, луда утакмица. У Србији људи разумеју овај спорт и зато ме је Пецо довео у Звезду.

ЦЗБГ: Који вам је период био бољи у Звезди за време Петровића или за време Трифуновића и зашто?

Филип Виденов: Ацо је био мој лик, али Трифа је пролазио у тежим тренуцима утакмице. Он ме је научио да разумем ниво Звездиног имена. То је више од клуба и није лако играти без притиска.

ЦЗБГ: У каквим сте односима били са капитеном Тадијом Драгићевићем?

Филип Виденов: Тадија је био велики таленат и прави лидер. Помагао нам је иако је дошао касније у сезони. Требала му је само етапа да буде сјајан и покаже све. Исто је било са Кешељем. Запањујућа млада врло талентована екипа. Био сам благословен што сам био део таквог тима.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама