Košarka Košarka/Vesti Košarka/Ženska košarka

Srećno i hvala, Ico!

Izvor: SD Crvena zvezda

Kapiten KKŽ Crvena zvezda Kombank i MVP Prve ženske lige Srbije Ivana Katanić karijeru nastavlja u Belgiji, u ekipi Mehelena.

Ivana je u Crvenu zvezdu stigla 2013. godine, a debitovala je 13.decembra 2014. u pobedi protiv Bora, u istoimenom gradu. Stasavala je i sazrevala uz sestru Aleksandru, od koje je preuzela kapitensku odgovornost. Zatim je postala lider, integralni deo Zvezdinih uspeha i primer mlađim generacijama. Njen udeo u povratku kluba na evropsku scenu posle 12 godina je nemerljiv. Sa Crvenom zvezdom je osvojila sve trofeje u mlađim kategorijama, i okitila se oreolom šampiona u kadetskom i juniorskom uzrastu. Odrastala je zajedno sa novim Zvezdinim usponom i buđenjem giganta.

Odigrala je 236 utakmica u crveno-belom dresu, postigla 2136 poena, uz 993 asistencije. Osvojila je četiri šampionske titule i tri Kupa Milan Ciga Vasojević, uz dva učešća na Fajnal foru WABA lige.

Pod vođstvom trenera Dragana Vukovića iskristalisala se kao vodeći plejmejker u regionu i postala deo najbolje reprezentacije Srbije, sa kojom se trenutno nalazi na pripremama pred predstojeće EP u Španiji i OI u Tokiju. Sa juniorskom i mladom reprezentacijom Srbije je osvojala srebrne medalje na EP.

Postavila je granice visoko i obarala rekorde. U protekle dve godine je bila najbolji asistent domaćeg šampionata, a u sezoni za nama je na impresivan način postavila rekord po broju asistencija na jednoj utakmici, u drugom meču polufinalne serije plej-ofa protiv Radivoj Koraća – 18.

Zasluženo je ponela MVP priznanje finalne utakmice Prve ženske lige Srbije, u kojoj je Zvezdu predvodile do 332. šampionske titule.

Osim po trofejima i liderstvu, Ivana je upamćena i po svom ponašanju na terenu i van njega. Kapitenskom.

– Još od malena navijam za Zvezdu i oduvek sam imala veliku želju da jednog dana igram u crveno-belom. Više od toga mi se ostvarilo, ne samo da sam zaigrala, već smo osvojili sve trofeje, (od kadetskih do seniorskih), i još značajnije, stekla sam drugu porodicu. Veoma sam zahvalna i srećna što sam ovde provela 7 lepih godina i uvek ću ih se rado sećati. Zvezdu ću uvek nositi u srcu i želim da nastavimo sa uspesima kako na domaćoj, tako i na evropskoj sceni!

KKŽ Crvena zvezda želi puno sreće Ivani Katanić u novom klubu, a vrata njenog kluba, vrata Crvene zvezde su zauvek širom otvorena za svog kapitena.

Srećno, Ico!

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama