Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Još jedna pobeda i titula, tripla kruna Crvene zvezde!!!

Crvena zvezda je šampion Srbije!

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Mega Soccerbet u majstorici finala plejofa Superlige Srbije rezultatom 77:65 i osvojili novu, petu uzastopnu, a ukupno 21. titulu državnog prvaka!

Košarkaši Crvene zvezde mts su šampioni Srbije!

Crvena zvezda je stavila tačku na istorijsku sezonu, punu izazova, problema i teških momenata i to na koji način! U majstorici finalne plejof serije Superlige Srbije crveno-beli su savldali Mega Soccerbet rezultatom 77:65 i osvojili 21. titulu državnog prvaka, petu uzastopnu. U svakom smislu istorijski uspeh koji će se pamtiti i prepričavati!

Kako je cela sezona bila izrazito naporna i nepredvidiva i njena sama završnica nije mogla da bude drugačija. Dejan Radonjić na ovom meču nije mogao da računa na dva izrazito važna igrača Džordana Lojda i Korija Voldena, dok su se mnogi prvotimci suočavali sa premorom i sitnim povredama, ali stegli su zube i pokazali šampionski karakter.

Predvodio ih je MVP finalne serije i najbolji strelac finalne serije Ognjen Dobrić koji je i u ovom meču zabeležio 15 poena i devet skokova. Naravno, moramo istaći i Lengstona Hola koji je meč završio sa 24 poena. Ipak, u prvom planu je i ovog puta fantastična timska igra, granitna odbrana koja je talentovan, ali i iskusni sastav Mege Soccerbet zadržao na samo 65 poena. Ta odbrana je diktirala celokupan ritam utakmice i rešila još na početku svako pitanje pobednika.

Crvena zvezda mts – Mega Soccerbet 77:65 (21:24, 23:12, 13:14, 20:15)

Crvena zvezda mts: Hol 24, Uskoković 5, Davidovac 10 (7sk), Lazić, Rit, Radanov 2, Dobrić 15, Simonović 13, Jagodić-Kuridža, Kuzmić , Noko 6 (11sk).

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama