Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Још једна победа и титула, трипла круна Црвене звезде!!!

Црвена звезда је шампион Србије!

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Мега Соццербет у мајсторици финала плејофа Суперлиге Србије резултатом 77:65 и освојили нову, пету узастопну, а укупно 21. титулу државног првака!

Кошаркаши Црвене звезде мтс су шампиони Србије!

Црвена звезда је ставила тачку на историјску сезону, пуну изазова, проблема и тешких момената и то на који начин! У мајсторици финалне плејоф серије Суперлиге Србије црвено-бели су савлдали Мега Соццербет резултатом 77:65 и освојили 21. титулу државног првака, пету узастопну. У сваком смислу историјски успех који ће се памтити и препричавати!

Како је цела сезона била изразито напорна и непредвидива и њена сама завршница није могла да буде другачија. Дејан Радоњић на овом мечу није могао да рачуна на два изразито важна играча Џордана Лојда и Корија Волдена, док су се многи првотимци суочавали са премором и ситним повредама, али стегли су зубе и показали шампионски карактер.

Предводио их је МВП финалне серије и најбољи стрелац финалне серије Огњен Добрић који је и у овом мечу забележио 15 поена и девет скокова. Наравно, морамо истаћи и Ленгстона Хола који је меч завршио са 24 поена. Ипак, у првом плану је и овог пута фантастична тимска игра, гранитна одбрана која је талентован, али и искусни састав Меге Соццербет задржао на само 65 поена. Та одбрана је диктирала целокупан ритам утакмице и решила још на почетку свако питање победника.

Црвена звезда мтс – Мега Соццербет 77:65 (21:24, 23:12, 13:14, 20:15)

Црвена звезда мтс: Хол 24, Ускоковић 5, Давидовац 10 (7ск), Лазић, Рит, Раданов 2, Добрић 15, Симоновић 13, Јагодић-Куриџа, Кузмић , Ноко 6 (11ск).

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама