Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Crvena zvezda stigla na korak od još jednog trofeja

Košarkaši Crvene zvezde mts odigrali su gotovo perfektnu utakmicu protiv ekipe Mega Soccerbet. Crveno-beli su od početka briljirali na obe strane terena, diktirali ritam i na kraju veoma ubedljivo slavili rezultatom 98:69 (31:17, 26:20, 21:19, 20:13).

Najefikasniji akter utakmice bio je Ognjen Dobrić koji je meč završio sa 20 poena i šest skokova, a pratio ga je Aleksa Radanov koji je postigao 15 koševa u utakmici gde su svi igrači u rosteru imali minute.

Pošteno je reći da se pitanje pobednika nije dugo postavljalo. Crveno-beli su ušli u meč sa puno energije što im je donosilo puno lakih poena iz tranzicije, a svakako je dodatan elan izabranicima Dejana Radonjića donelo izrazito dobro šutersko veče od samog početka. Prednjačio je Ognjen Dobrić koji je već nakon deset minuta igre na svom kontu imao čak 15 poena, poslednja tri je postigao i veoma atraktivno sa velike udaljenosti uz zvuk sirene pa je prednost crveno-belih nakon deset minuta iznosila 14 poena – 31:17.

Na početku druge deonice kapiten Branko Lazić je pogodio trojku i dodatno podigao moral u ekipi. Crvena zvezda je za 13 i po minuta igre postigla nestvaran 41 poen. Statistika nije slagala, crveno-beli su bili dominantni u svim segmentima i do samog kraja čuvali veliku prednost koji su imali u tom trenutku (41:22).

U nastavku nije izostalo i obilje atraktivnih poteza, a praktično jedinu senku na savršenu partiju Crvene zvezde bacio je momenat kada je Džordan Lojd nesrećno izvrnuo zglob i napustio igru. Izvesno je za njega sezona završena, baš kao i za Korija Voldena što je poznato od ranije. Međutim, Zvezda je još jednom pokazala da je pre svega tim i timskom igrom je došla na korak od trećeg trofeja u sezoni.

Drugi meč na programu je u petak od 20 časova, a domaćin je Mega Soccerbet.

Crvena zvezda mts – Mega Soccerbet 98:69 (31:17, 26:20, 21:19, 20:13)

Crvena zvezda mts: Hol 2 (6as), Lojd 9, Uskoković, Davidovac 8, Lazić 9, Rit 3, Radanov 15, Dobrić 20 (6sk), Simonović 6, Jagodić-Kuridža 12 (5sk), Kuzmić 4 (6sk), Noko 10 (5sk).

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama