Fudbal Fudbal/Vesti

Savršena sezona

Izvor: SD Crvena zvezda

Protekla sezona bila je jedna od najboljih u bogatoj istoriji Crvene zvezde. Naš tim se nadmoćno domogao duple krune, a trofeji su osvojeni na impresivan način, bez poraza i uz brojne oborene rekorde.

Crveno-beli su superiorno došli do 32. šampionske titule. Na 38 utakmica zabeležili su 35 pobeda i tri nerešena rezultata, čime su došli do fantastične brojke od 108 bodova. Time su oborili svetski rekord prestigavši Seltik koji se u takmičarskoj 2016/2017 zaustavio na „koti“ 106. Izabranici Dejana Stankovića su nadmašili i klupski rekord iz sezone 1999/2000, kada je Crvena zvezda pod vođstvom Slavoljuba Muslina došla do cifre od 105 poena iz 40 odigranih kola. Takođe, značajan podatak predstavlja i to da naši fudbaleri već četiri godine nisu doživeli poraz u ligaškim utakmicama na „Marakani“.

Najbliži pratilac bio je „večiti rival“ koji je ostavljen 13 koraka iza nas. I u direktnim duelima, pokazan je kvalitet. Najpre je golom Ivanića Partizan pobeđen sa 1:0, čime je pitanje šampiona bilo rešeno, da bi zatim Stankovićevi puleni i u finalu kupa bili bolji od rivala sa Topčiderskog brda. Pre toga, zabeleženi su trijumfi nad Zlatiborom, Radom, IMT-om i surduličkim Radnikom. Kup je osvojen sa 11 datih i 4 primljena gola.

Granice su pomerene i kada je u pitanju efikasnost. Zvezdini fudbaleri su u 38 prvenstvenih duela zatresli protivničku mrežu čak 114 puta, što crveno-bele čini najubojitijim sastavom u Evropi. Ujedno su prevazišli rekord i Partizana čija je generacija iz takmičarske 1999/2000 postigla 111 pogodaka. Iza Crvene zvezde je savršena sezona, pogotovo kada se ima u vidu da je dupla kruna osvojena bez poraza u domaćim okvirima.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama