Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Omladinci osvojili Kup prijateljstva

Juniori Crvene zvezde osvojili su prestižni regionalni omladinski turnir „Kup prijateljstva 2021“, koji se održao na Zlatiboru. Izabranici Marka Neđića savladali su u finalu zagrebački Dinamo rezultatom 2:0, a strelci su bili Nikola Knežević i Mirko Nikolašević.

Crvena zvezda je do trijumfa na ovom renomiranom takmičenju stigla veoma sigurnom i lepršavom igrom. U grupi su zabeležili dve ubedljive pobede – najpre protiv Titograda 4:0. Trostruki strelac bio je Aleksandar Kahvić, a jednom se upisao Nikola Knežević. Usledila je nova rutinska pobeda protiv Željezničara od 3:0. Ponovo je raspucan bio Kahvić koji je dva puta matirao golmana „plavih“ iz Sarajeva, a jedan gol bio je delo Ignjata Brajića.

U četvrtfinalu, protivnik crveno-belih bila je Sloboda iz Tuzle, a naši omladinci su slavili sa 3:0 i plasirali se u polufinale. Golove su postigli ponovo Kahvić, Mateja Bačanin i Mirko Nikolašević. Put do finala vodio je preko Željezničara, koga su Neđićevi puleni već jednom pobedili. I to su učinili opet, samo što se mreža Sarajlija ovaj put „tresla“ sedam puta. Dvostruki strelci bili su Kahvić i Knežević, a po jednom su pogodili Marko Stojanović, Luka Bošković i Ignjat Brajić.

Finale protiv zagrebačkog Dinama, crveno-beli su rešili relativno lako. Vrlo brzo, već nakon šest minuta, vodili su sa 2:0 golovima Kneževića i Nikolaševića i do kraja meča tu prednost nisu ispuštali, te su osvojili pehar na ovom izuzetno kvalitetnom turniru, dok je Aleksandar Kahvić poneo priznanje za najboljeg strelca postigavši osam golova.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama