Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Црвена звезда на корак до финала Суперлиге

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Борац из Чачка у првој полуфиналној утакмици плејофа Суперлиге Србије резултатом 101:70 (27:18, 21:18, 21:17, 32:17)

Кошаркаши Црвене звезде мтс сигурно су започели борбу за финале Суперлиге Србије. У првом мечу полуфинала плејофа у дворани ‘’Александар Николић’’ је гостовао Борац из Чачка и црвено-бели ривалу нису дали пуно наде. На крају, изабраници Дејана Радоњића уписали су веома убедљив тријумф резултатом 101:70.

Најефикаснији актер утакмице био је Дуоп Рит који је меч завршио са 17 поена за мање од 14 минута на паркету. Пратио га је Алекса Раданов са 13 кошева и уз то уписао шест асистенција и пет скокова. По 12 кошева су убацили Дејан Давидовац и Огњен Добрић, који је имао и највећу минутажу са нешто више од 28 минута и за то време уписао и осам скокова. Требало би истаћи да су сви играчи Црвене звезде који су улазили у игру и уписали поене.

Гости су готово целу утакмицу играли зонску одбрану, али су стручни штаб и првотимци Црвене звезде очигледно били спремни на то. Наместили су црвено-бели шутерске справе и већ у првој четвртини убацили чак седам тројки (капитен Бранко Лазић три). Сјајно шутерско расположење донело је девет поена предности на крају првог периода и ритам утакмице какав је желела Звезда – 27:18.

Међутим, силно мотивисани Борац се није предавао. Млади играчи из састава ривала су пленили енергијом и константно покушавали да фаворизоване црвено-беле уведу у свој ритам и начине утакмицу неизвеснијом. Без Корија Волдена и Џордана Лојда у саставу, као и без Огњена Кузмића на паркету, Црвена звезда се у многоме ослањала и на своје млађе снаге. Велики терет на овој утакмици носили су Алекса Раданов и Алекса Ускоковић који су потпуно оправдали поверење. Била је то права ревија српског талента у београдском храму кошарке, а ни атрактивни потези нису изостали.

Ипак, питање победника се није дуго постављало. На полувремену су црвено-бели имали 12 поена предности, у трећој четвртини додатно увећали вођство и последњи период је представљао праву егзекуцију. Црвено-бели су играли у жестоком ритму, убацили чак 32 поена, а искусни Марко Симоновић је из угла био задужен да на семафор постави ‘’стотку’’ и коначних – 101:70.

Серија се сада сели у Чачак, утакмица између ових ривала и прва меч лопта за црвено-беле заказана је за недељу у дворани крај Мораве.

Црвена звезда мтс – Борац Чачак 101:70 (27:18, 21:18, 21:17, 32:17)

Црвена звезда мтс: Хол 10 (4ас), Ускоковић 10 (4ас), Давидовац 12, Лазић 9, Рит 17 (6ск), Раданов 13 (6ас, 5ск), Добрић 12 (8ск), СИмоновић 6, Јагодић-Куриџа 4, Кузмић, Ноко 8.

Алекса Раданов:
‘’Била је тешка утакмица на почетку јер смо играли без два можда и најбоља играча нашег тима. Млађи играчи су добили шансу и искористили је на најбољи могући начин. Победили смо, желимо да играмо из утакмице у утакмицу све боље. Пробаћемо да се одморимо максимално, припремимо за Борац у Чачку, који је незгодан терен и тешко гостовање’’

Дејан Радоњић:
‘’Остварили смо шта смо прижељкивали и сада ћемо се спремити за други меч. Потрудићемо се да у Чачку завршимо серију. Кори Волден и Џордан Лојд су повређени, док је Огњен Кузмић одмарао данас’’

Друга утакмица полуфинала игра се у недељу од 20 часова у дворани Борца крај Мораве.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама