Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Povratak rukometašica u Superligu!

Rukometašice Crvene zvezde obezbedile su promociju u Superligu i vratile se gde pripadaju, u društvo najboljih! U poslednjem, 22.kolu Super B lige, crveno-bele su savladale Srem u „Šumicama“ 41:33 (19:15).

Od samog početka su izabranice Vesne Bojković krenule u ostvarivanje cilja, bez kalkulacija. Pravile su Sremice u prvom poluvremenu dosta problema, predvođene Tinom Paunić i Tijanom Komnenović. Uspevale su i da povedu gošće, ali je kapiten Crvene zvezde Jovana Ristić odigrala kapitenski, vraćala prednost svom timu. Raspoložena i efikasna u prvom periodu igre bila je i Tamara Petković, a Anđela Gudžić sjajnim asistencijama doprinela da posle prvih trideset minuta na semaforu bude 19:15 u korist našeg tima. Odbrana je krasila naš tim tokom celog prvenstva, i u najbitnijem meču su bile na nivou Zvezdine devojke.

U drugom poluvremenu vrlo brzo su crveno-bele preuzele kontrolu, pogađala je u serijama Jelena Kostrešević, Aleksandra Krća bila sigurna na golu, Zvezda je zasluženo došla do dvocifrene razlike i pobede. Finiš je pripao Ivi Andrić, na kraju Zvezda je slavila rezultatom 41:33 i obezbedila promociju i povratak u Superligu!

Najefikasnija je bila kapiten Jovana Ristić sa 9 golova, Jelena Kostrešević je postigla 7, Tamara Petković 6, a po četiri Anđela Gudžić, Iva Andrić i Tamara Đurković.

Veliki uspeh Vesne Bojković, njenih pomoćnika i igračica. Sportsko društvo Crvena zvezda čestita igračicama, trenerima i celom ŽRK Crvena zvezda povratku u Superligu. Bravo, devojke!

CRVENA ZVEZDA – SREM 41:34 (19:15)

Beograd, hala: „Šumice“. Bez gledalacaSudije: Aleksandar Rilak i Nemanja Živić (Kragujevac). Isključenja: Srem 2 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 3(2), Srem 5(4).

CRVENA ZVEZDA: Mitić, Šašić 1, Jezdić, Petković 6, Momčilović 1, Ristić 9(1), Đurković 4, Ćorić 1, Jelić, Krća, Erdeljanović 1(1), Kunčer, Gudžić 4, Kostrešević 7, Andrić 4, Protić 3. Trener: Vesna Bojković.

SREM: Janković, I.Petrović 1, D.Petrović 1, Miljković, Paunić 11(4), Mitić 1, Spasojević 5, Komnenović 5, Šerfezi, Čolović, Bakša, Bulatović 7, Lovre 1, Kecić 1. Trener: Dušan Drča.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama