Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Црвена звезда лако до полуфинала Првенства Србије

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у полуфинале Кошаркашке лиге Србије елиминисавши екипу Златибора из плеј-офа.

Златибор – Црвена звезда 68:91 (13:21, 19:26, 19:18, 17:26) за 2:0 у серији

Црвено-бели су у четвртфиналној серији савладали Златибор два пута у два дана, а у првом сусрету у Београду само 24 сата раније било је 74:56.

Црвено-бели су тако са 2-0 у серији заказали полуфинале против Борца из Чачка, а први меч играће се у петак у хали “Александар Николић”.

Црвено-бели нису дозволили никакво изненађење пошто су ауторитативно отворили и другу утакмицу брзо стекли двоцифрену предност и лако је одржавали до краја меча у Чајетини у утакмици у којој је тренер Дејан Радоњић вратио у тим Џордана Лојда и поново распоређивао минутажу свим играчима.

Најефикаснији код црвено-белих био је Огњен Добрић са 21.поеном (299.утакмица у дресу Црвене звезде), Кузмић је додао 16, Јагодић-Куриџа 13, Раданов 12.

КК Црвена звезда: Хол 7, Лојд 2, Лазић 7, Јагодић-Куриџа 13,Нноко 6, Ускоковић 5, Давидовац 2, Рит, Раданов 12+5ск, Добрић 21+5ск, Симоновић, Кузмић 16+5ск;

Екипа се одмах након ове утакмице враћа у Београд, следе дуели са Борцем, након првог који се игра у хали “Александар Николић” други је на програму у недељу у дворани Борца крај Мораве у Чачку.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама