Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Победа на старту Суперлиге против Златибора

Кошаркаши Црвене звезде само два дана након огромног успеха и освајања АБА лиге започели су наступ и у четвртом такмичењу ове сезоне.

У четвртфиналу плеј-офа Суперлиге, Црвена звезда је победила Златибор 74-56 (29-12, 14-16, 19-14, 12-14) и већ у уторак од 18 играће у Чајетини за пролаз у полуфинале.

Алекса Раданов био је најбољи стрелац екипе са 12 поена, 4 скока и три асистенције.

За црвено-беле је после месец заиграо крилни центар Марко Јагодић Куриџа и после опоравка од повреде убацио пет поена уз пет скокова за 20 минута у игри.

Црвено-бели су на старту повели 17-3, и већ тада је било јасно да ће доћи до рутинске победе у којој је тренер црвено-белих Дејан Радоњић одмарао Корија Волдена и Џордана Лојда, такође и равномерно распоређивао минутажу екипи која је имала велику потрошњу у завршници АБА лиге.

У екипи Златибора најефикаснији су били Немања Протић са 11 и Душан Кутлешић са 10 поена.

Два тима одмах после туширања и вечере путују одмах на Златибор, где ће у Чајетини у уторак од 18 сати играти нови меч. Победника ове серије у полуфиналу очекује екипа Борца.

Црвена звезда : Хол 3, Раданов 12, Добрић 10, Куриџа 5, Ноко 8 (6 ск), Ускоковић 8, Давидовац 8 (8 ск), Лазић 5, Рит 7, Симоновић 4, Кузмић 4.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама