Ostali sportovi SDCZ

Juniori prvi po državne medalje

Za titulu prvaka Srbije u svojim disciplinama prvi su se borili stariji juniori i juniorke.

Prvog dana takmičenja oduševili su nas preponaši. Sjajna Ana Lazarević uspela je ubedljivo da pobedi u disciplini 100 metara prepone sa 14.34 sekundi sa ličnim rekordnom.

U muškoj konkurenciji, još jedan lični rekord i još jedan odličan rezultat, Bogdan Vidojković osvojio je srebrnu medalju sa 14.12 sekundi, što je rezultatski bila norma za Evropsko prvenstvo, ali nažalost istrčana je sa nedozvoljenim vetrom od +2.4m/s.

Meteji Sandiću zamalo je izmakla brozna, bio je četvrtoplasirani sa 15.25 sekundi.

Pobednica na 400 metara bila je Tijana Japundžić sa više od pola sekunde prednosti. Ona je trku završila za 56.02 sekundi i još jednom potvrdila sjajnu formu.

Srebrnu medalju osvojila je Zvezdina štafeta na 4×100 metara u sastavu Ksenija Zoranović, Ana Kilibarda, Jovana Milošević i Tijana Japundžić sa 47.74 sekundi.

Juniorska štafeta bila je ubedljiva u pobedi. Marko Tairović, Aleksandar Mićić, Miloš Mijatović i Bogdan Vidojković zlato su osvojili u vremenu 43.34 sekundi.

Drugi dan Prvenstva Srbije

Bogdan Vidojković novi je prvak Srbije na 200 metara sa rezultatom 22.22 sekundi.

Nakon zlata na 400, Tijana Japundžić osovjila je srebrnu medalju na druplo kraćoj deonici, 200 metara istrčala je za 24.91 sekundi.

Preponašica Ana Lazarević, drugog dana takmičenja trčala je i 400 metara prepone. Uspela je da osvoji srebrnu medalju sa 1:03.57.

Juniorke su na 4×400 metara osvojile bronzanu medalju u sastavu Milena Petrović, Lidija Đokić, Anđela Kondić i Jovana Milošević u vremenu 4:08.83.

Nezvanični rezulati takmičenja.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama