Остали спортови СДЦЗ

Јуниори први по државне медаље

За титулу првака Србије у својим дисциплинама први су се борили старији јуниори и јуниорке.

Првог дана такмичења одушевили су нас препонаши. Сјајна Ана Лазаревић успела је убедљиво да победи у дисциплини 100 метара препоне са 14.34 секунди са личним рекордном.

У мушкој конкуренцији, још један лични рекорд и још један одличан резултат, Богдан Видојковић освојио је сребрну медаљу са 14.12 секунди, што је резултатски била норма за Европско првенство, али нажалост истрчана је са недозвољеним ветром од +2.4м/с.

Метеји Сандићу замало је измакла брозна, био је четвртопласирани са 15.25 секунди.

Победница на 400 метара била је Тијана Јапунџић са више од пола секунде предности. Она је трку завршила за 56.02 секунди и још једном потврдила сјајну форму.

Сребрну медаљу освојила је Звездина штафета на 4×100 метара у саставу Ксенија Зорановић, Ана Килибарда, Јована Милошевић и Тијана Јапунџић са 47.74 секунди.

Јуниорска штафета била је убедљива у победи. Марко Таировић, Александар Мићић, Милош Мијатовић и Богдан Видојковић злато су освојили у времену 43.34 секунди.

Други дан Првенства Србије

Богдан Видојковић нови је првак Србије на 200 метара са резултатом 22.22 секунди.

Након злата на 400, Тијана Јапунџић осовјила је сребрну медаљу на друпло краћој деоници, 200 метара истрчала је за 24.91 секунди.

Препонашица Ана Лазаревић, другог дана такмичења трчала је и 400 метара препоне. Успела је да освоји сребрну медаљу са 1:03.57.

Јуниорке су на 4×400 метара освојиле бронзану медаљу у саставу Милена Петровић, Лидија Ђокић, Анђела Кондић и Јована Милошевић у времену 4:08.83.

Незванични резулати такмичења.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама