Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Crveno-bele na korak od Superlige

Rukometašice Crvene zvezde nakon preokreta u Petrovcu na Mlavi savladale Slogu i došle do vrednih bodova u borbi za plasman u Superligu – 32:28 (17:20).

Prvo poluvreme je pripalo ekipi Sloge, koja je bolje ušla u utakmicu i brzo stekla vođstvo. Imala je domaća ekipa i šest golova razlike u 22.minutu (15:9), ali su crveno-bele uspele da smanje serijom 3:0 u golom Anđele Gudžić odu na poluvreme sa tri gola minusa – 20:17.

Tri gola deficita i jedno poluvreme vremena za izabranice Vesne Bojković, koje su bile suočene sa porazom. I nisu dozvolile iznenađenje. Zaigrale su svoju igru u drugom poluvremenu i u 38.minutu stigle do izjednačenja, u seriji od tri vezana gola (21:21), da bi u nastavku u novoj seriji do 45.minuta stekli četiri gola prednosti, koju su kontrolisali do kraja i ostvarile veoma bitnu pobedu – 28:32.

Kapiten Jovana Ristić najefikasnija sa 8 golova, po sedam su postigle Anđela Gudžić i Tamara Petković, Jelena Kostrešević 5.

Crvena zvezda i Kikinda su izjednačeni na tabeli, ali Kikinda je odigrala sve utakmice. Pobedom u poslednjem kolu, u četvrtak u „Šumicama“, nad ekipom Srema, Crvena zvezda će se plasirati u Superligu.

SLOGA – CRVENA ZVEZDA 28:32 (20:17)

Petrovac na Mlavi, hala: SC „Petrovac“. Bez gledalacaSudije: Dušan Petrović i Marko Jovanović (Rača). Isključenja: Sloga 10, Crvena zvezda 8 minuta. Sedmerci: Sloga 2(2), Crvena zvezda 4(3).

SLOGA: Matić, Gajić 3, Pantović, Tasić, Vratonjić 4, Đorđević 4, Savić 2, Stojanović, Todorović 5, Drpa 1, Miletić 6(2), K.Bogosavljević, Radević 4, Lukić 1. Trener: Srđan Ilić

CRVENA ZVEZDA: Mitić, Jezdić, Šašić, Petković 7, Momčilović 1, Ristić 8(2), Đurković 3, Ćorić, Jelić, Krća, Erdeljanović, Kunčer 2, Gudžić 7(2), Kostrešević 5(1), Andrić, Protić 1. Trener: Vesna Bojković

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama