Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Kadtekinje Crvene zvezde šampionke Srbije

Vaterpolistkinje Crvene zvezde rođene 2004. godine i kasnije osvojile su titulu šampiona Srbije, pošto su na finalnom turniru u Šapcu bile ubedljive protiv Spartaka, Šapca i Taša 2000, koji je zauzeo drugo mesto i tako ostvario napredak u odnosu na finalni turnir Kupa Srbije, kada je bio treći.

Mlađe kategorije Crvene zvezde i Taša 2000 su ove sezone odbranile sve trofeje. Crvena zvezda je osvojila Kup u konkurenciji igračica do 15, 17 i 18 godina, dok je Taš slavio u takmičenju za vaterpolistkinje do 14 godina.

Taš je osvojio titulu prvaka države u konkurenciji do 14 i 15 godina, dok je Crvena zvezda sada postala šampion za igračice do 17 godina, a u junu se igra finalni turnir za vaterpolistkinje do 18 godina.

Crvenu zvezdu su u Šapcu predstavljale: Aleksandra Antanasijević, Tara Pejčić, Jana Lujić, Anastasija Koreni, Marija Todorović, Jovana Todorovski, Tijana Lukić i Milica Zelić.

Taš 2000 su u Šapcu predstavljale: Miona Ivković, Jovana Bogosavljević, Katarina Stevanović, Hana Ševo, Iva Marinković, Jana Popović, Andrea Lazović, Jovana Radonjić, Sofija Spahić, Jana Janković i Mina Milenković.

Crvena zvezda je u prvom pobedila Taš 2000 sa sigurnih 15:5. Već na poluvremenu, pri rezultatu 14:2, pitanje pobednika je bilo rešeno, a u nastavku je mladi sastav Taša imao više prilika i smanjio je razliku. Najefikasnije su bile Tara Pejčić i Jana Lujić sa po četiri gola, dok je Jovana Todorovski postigla tri pogotka. Isti učinak na drugoj strani strani imala je Jovana Radonjić, a po jednom su precine bile Jovana Bogosavljević i Katarina Stevanović.

U drugom kolu Zveza je deklasirala domaći Šabac sa 29:8, a interesantno je da je domaćin vodio sa 5:4 posle osam minuta igre. Najefikasnije sa po devet golova bile su Jana Lujić i Tijana Lukić, a Tara Pejčić je dodala šest.

Slično je bilo u trećem kolu, kada je Zvezda sa 28:3 porazila Spartak. Iz minuta uz minut su igračice Dragane Ivković uvećavale prednost i sa tri ubedljiva trijumfa su došle do titule. Prednjačile su Jovana Todorovski i Tijana Lukić sa po sedam golova, dok su Jana Lujić i Tara Pejčić dodale po pet. Anastasija Koreni je dva puta bila precizna, a Milica Zelić jednom.

Taš je do prve pobede stigao u drugom kolu, kada je sa 18:15 bio bolji od Spartaka. Egal borba se vodila u prvom periodu, da bi potom Taš zzaigrao bolje sredinom druge četvrtine, kada se sa pet uzastopnih golova Jovane Radonjić odvojio i poveo 9:5. Međutim, ekipi Ivane Ćorović je popustila koncentracija, pa je Spartak za svega dva minuta prišao na samo gol minusa (10:9). U nastavku je ponovo Taš diktirao ritam utakmice, stigao je do vođstva od 16:10 i prednost je održavao do same završnice meča. Radonjić je bila najraspoloženija sa 10 golova, dok je Jovana Bogosavljević dodala pet.

U borbi za drugo mesto Taš je posle velikog preokreta u drugom poluvremenu savladao domaćeg predstavnika. Šabac je poveo 3:0, Taš je smanjio na 3:2, da bi novom serijom domaćin do kraja poluvremena stigao do vođstva od 6:2. Maksimalnih pet golova prednosti Šabac je imao početkom treće četvrtine, ali se zatim raspucala Jovana Radonjić i sa tri gola u manje od dva minuta smanjil je na 7:5, a nešto kasnije je još jednom bila precizna za 8:6, koliko je bilo pred početak poslednje četvrtine. Golovima Jovane Bogosavljević, koja je sva četiri gola postigla u poslednjem periodu, Taš je došao najpre do izjednačenja, a potom i do vođstva. Zatim se ponovo aktivirala Jovana Radonjić, koja je bila najefikasnija sa sedam golova, te je sa dva pogotka u poslednjih 100 sekundi donela pobedu beogradskom timu.

Šabac je na kraju bio treći, pošto je u prvom kolu sa 18:10 savladao Spartak iz Subotice.

Finalni turnir Prvenstva Srbije za vaterpolistkinje do 17 godina

Prvo kolo

Crvena zvezda – Taš 2000 15:5 (7:2, 7:0, 0:1, 1:2)
Šabac – Spartak 18:10 (2:1, 4:1, 5:6, 7:2)

Drugo kolo

Šabac – Crvena zvezda 8:29 (5:4, 2:10, 0:8, 1:7)
Spartak – Taš 2000 15:18 (4:4, 5:6, 2:6, 4:2)

Treće kolo

Spartak – Crvena zvezda 3:28 (1:7, 1:5, 1:7, 0:8)
Šabac – Taš 2000 10:12 (3:1, 3:1, 2:4, 2:6)

Plasman: Crvena zvezda 9, Taš 2000 6, Šabac 3, Spartak bez bodova.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama