Ostali sportovi SDCZ

Počinje Regionalna liga, Zvezda – Maribor 29. maja

Plemenita veština potresa Balkan. Nakon ideje, poslovica i puno rada i sastanaka, bokseri zemalja bivše SFR Jugoslavije ujedinjuju se u Regionalnu ligu. Na to nas obavezuju svi sjajni rezultati bokserskih legendi bivše Jugoslavije, koji su ispisali svetsku boksersku istoriju i svih nas na ovim prostorima.

Velika bivša JU bokserska scena počinje da ispisuje novu istoriju u borbi za ovaj sport, koja je zaostajala dugi niz godina. Poznati po svojoj hrabrosti, snazi, srcu za ovaj sport, bokseri i marljivi bokserski radnici okupili su se u zajedničkoj priči pod sloganom „Spasiti boks“.

Regionalna liga počinje 27. maja 2021. kada će BK Vardar iz Skoplja biti domaćin BK Loznica iz Srbije.

Sve utakmice će se prenositi uživo na TV Areni 1 i Areni borba.

Regionalnu boksersku ligu čini osam klubova iz svih šest republika bivše Jugoslavije, sada nezavisnih država: Crvena zvezda Beograd (Srbija), Loznica (Srbija), Podgorica (Crna Gora), Maribor (Slovenija), Vitezi Zagreb (Hrvatska), Radnik Bijeljina (BiH), Željezničar Sarajevo (BiH), Vardar Skoplje (Severna Makedonija).

Raspored prvog kola lige:

Grupa A
27.5.2021, Vardar Skoplje – Loznica
28.5.2021, Željezničar Sarajevo – Podgorica

Grupa B
5. juna 2021, Vitezi Zagreb – Radnik Bijeljina
29. maja 2021, Crvena zvezda Beograd – Maribor

Predsednik Republike Srbije Alesandar Vučić podržao je Regionalnu ligu sa ciljem povratka i promocije regionalnih klubova sa dugom tradicijom, koji su izveli mnoge evropske, svetske i olimpijske šampione.

– Snažno podržavam pokretanje Regionalne lige koja će promovisati ovu plemenitu veštinu na najbolji mogući način, posebno među mladim, talentovanim ljudima. Istovremeno, ova liga će doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, jačanju duha saradnje i međusobnog razumevanja – rekao je predsednik Vučić, uz poruku da će Srbija snažno podržati ligu u finansijskom i organizacionom smislu.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama