Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda pobedom završila sezonu u Prvenstvu Srbije

Vaterpolistkinje Crvene zvezde pobedile su Vojvodinu rezultatom 14:13 u revanš utakmici finala plej-ofa i na taj način su zauzele drugo mesto, pošto nisu uspele da nadoknade razliku iz prvog meča, u kojem su u subotu poražene sa 14:8.

Crveno-bele su, kao i na početku prve utakmice, povele 1:0 preko Ive Lujić, ali sada nisu dopustile Vojvodini da diktira ritam utakmice, već je Zvezda održavala minimalnu razliku. Vojvodina je prvi put povela u poslednjem minutu prve četvrtine, ali samo na kratko. Brzo je poravnala Andrea Gašić, a seriju su u uvodnim minutima drugog perioda produžile Tijana Lukić, Iva Lujić i još jednom Gašić, za vođstvo od 7:4. Probudila se nada u timu Zvezda da može da se anulira razlika iz prve utakmice, ali je Vojvodina uspela preko Lolite Avdić i Milane Popov da izjednači. tri minuta pre kraja prvog poluvremena (7:7). Kapiten Zvezde, Hristina Ilić, pobrinula se da Zvezda na odmor ode sa vođstvom od 8:7, ali su domaće igračice bolje počele treću četvrtinu, preokrenule su i vodile 9:8 i 10:9.

Međutim, Zvezda nije odustajala, te je golovima Andree Gašić i Tijane Lukić stigla do novog vođstva, u nastavku je preko Tatjane Teodorović stekla dva gola prednosti i na kraju je trijumfovala rezultatom 14:13.

Po tri gola za Zvezdu su postigle Iva Lujić, Hristina Ilić i Andrea Gašić, dok su se po dva puta upisale Tijana Lukić i Tatjana Teodorović, a jednom Sesilija Diaz Mesa.

Sezona za Zvezdu nije završena, pošto je već za 10 dana očekuje i turnir Dunav lige. Tu će mlade igračice biti rasterećene i već sada mogu da sumiraju utiske posle dobre sezone, u kojoj su napravile veliki uspeh plasmanom u finale.

U polufinalu su odigrane dve odlične utakmice protiv Palilule, Zvezda je “grizla” u odbrani, iz lepih akcija postizala golove na drugoj strani i tim sačinjen od igračica uglavnom mlađih od 19 godina pokazao je da može mnogo u budućnosti. U finalu je Vojvodina prikazala bolju igru u prvoj utakmici i tada je napravila, kako se ispostavilo, nedostižnu razliku, iako je Zvezda još jednom pokazala karakter i pokušala da preokrene u Novom Sadu. Nije uspela, ali pred ovom ekipom je lepa budućnost ako ostane na okupu.

Za Crvenu zvezdu su Prvenstvu Srbije igrale: Sesilija Diaz Mesa (1996), Anastasija Karličić (2000), Majda Kolašinac (2001), Margareta Miljković (2002), Hristina Ilić (2002), Dijana Milovanović (2002), Jelena Šarac (2003), Iva Lujić (2003), Tatjana Teodorović (2003), Andrea Gašić (2003), Jovana Todorovski (2004), Tijana Lukić (2005), Jana Lujić (2005), Aleksandra Antanasijević (2005), Tara Pejčić (2005) i Milica Zelić (2005).

Vaterpolistkinje Taša 2000 zauzele su četvrto mesto, pošto su u utakmicama za treće mesto izgubile od Palilule sa 32:2 i 16:2.

Vojvodina – Crvena zvezda 13:14 (4:4, 3:4, 3:3, 3:3)
Novi Sad, bazen: Slana bara. Sudije: Balažević i Piljić. Isključenja: Vojvodina 8, Crvena zvezda 9. Peterci: Vojvodina 1 (0) Crvena zvezda 2 (2).

VOJVODINA: Travar, Švec 3, Avdić 2, Banjac 1, Pantović 2, Pavlin, Šošić, Popov 1, Kaplarević, Damnjanović, Rončević, Moćan 2, Orašanin, Kosmo. Trener: Drezgić.

CRVENA ZVEZDA: Karličić, Lukić 2, J. Lujić, Teodorović 2, I. Lujić 3, Todorovski, Milovanović, Šarac, Mesa 1, Ilić 3, Gašić 3, Kolašinac, Antanasijević, Pejčić. Trener: Ivković.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama