Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезда победом завршила сезону у Првенству Србије

Ватерполисткиње Црвене звезде победиле су Војводину резултатом 14:13 у реванш утакмици финала плеј-офа и на тај начин су заузеле друго место, пошто нису успеле да надокнаде разлику из првог меча, у којем су у суботу поражене са 14:8.

Црвено-беле су, као и на почетку прве утакмице, повеле 1:0 преко Иве Лујић, али сада нису допустиле Војводини да диктира ритам утакмице, већ је Звезда одржавала минималну разлику. Војводина је први пут повела у последњем минуту прве четвртине, али само на кратко. Брзо је поравнала Андреа Гашић, а серију су у уводним минутима другог периода продужиле Тијана Лукић, Ива Лујић и још једном Гашић, за вођство од 7:4. Пробудила се нада у тиму Звезда да може да се анулира разлика из прве утакмице, али је Војводина успела преко Лолите Авдић и Милане Попов да изједначи. три минута пре краја првог полувремена (7:7). Капитен Звезде, Христина Илић, побринула се да Звезда на одмор оде са вођством од 8:7, али су домаће играчице боље почеле трећу четвртину, преокренуле су и водиле 9:8 и 10:9.

Међутим, Звезда није одустајала, те је головима Андрее Гашић и Тијане Лукић стигла до новог вођства, у наставку је преко Татјане Теодоровић стекла два гола предности и на крају је тријумфовала резултатом 14:13.

По три гола за Звезду су постигле Ива Лујић, Христина Илић и Андреа Гашић, док су се по два пута уписале Тијана Лукић и Татјана Теодоровић, а једном Сесилија Диаз Меса.

Сезона за Звезду није завршена, пошто је већ за 10 дана очекује и турнир Дунав лиге. Ту ће младе играчице бити растерећене и већ сада могу да сумирају утиске после добре сезоне, у којој су направиле велики успех пласманом у финале.

У полуфиналу су одигране две одличне утакмице против Палилуле, Звезда је “гризла” у одбрани, из лепих акција постизала голове на другој страни и тим сачињен од играчица углавном млађих од 19 година показао је да може много у будућности. У финалу је Војводина приказала бољу игру у првој утакмици и тада је направила, како се испоставило, недостижну разлику, иако је Звезда још једном показала карактер и покушала да преокрене у Новом Саду. Није успела, али пред овом екипом је лепа будућност ако остане на окупу.

За Црвену звезду су Првенству Србије играле: Сесилија Диаз Меса (1996), Анастасија Карличић (2000), Мајда Колашинац (2001), Маргарета Миљковић (2002), Христина Илић (2002), Дијана Миловановић (2002), Јелена Шарац (2003), Ива Лујић (2003), Татјана Теодоровић (2003), Андреа Гашић (2003), Јована Тодоровски (2004), Тијана Лукић (2005), Јана Лујић (2005), Александра Антанасијевић (2005), Тара Пејчић (2005) и Милица Зелић (2005).

Ватерполисткиње Таша 2000 заузеле су четврто место, пошто су у утакмицама за треће место изгубиле од Палилуле са 32:2 и 16:2.

Војводина – Црвена звезда 13:14 (4:4, 3:4, 3:3, 3:3)
Нови Сад, базен: Слана бара. Судије: Балажевић и Пиљић. Искључења: Војводина 8, Црвена звезда 9. Петерци: Војводина 1 (0) Црвена звезда 2 (2).

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец 3, Авдић 2, Бањац 1, Пантовић 2, Павлин, Шошић, Попов 1, Капларевић, Дамњановић, Рончевић, Моћан 2, Орашанин, Космо. Тренер: Дрезгић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Карличић, Лукић 2, Ј. Лујић, Теодоровић 2, И. Лујић 3, Тодоровски, Миловановић, Шарац, Меса 1, Илић 3, Гашић 3, Колашинац, Антанасијевић, Пејчић. Тренер: Ивковић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама