Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Trofej zove trofej

Crvenu zvezdu sutra od 19 časova očekuje finale Kupa Srbije u kom će odmeriti snage sa večitim rivalom, čime će se spustiti zavesa na fenomenalnu sezonu našeg kluba.

– Očekivanja svih u klubu su takva da želimo da zaokružimo ovu fenomenalnu sezonu osvajanjem duple krune. Sve ćemo uraditi da to ostvarimo. Spremali smo se, iako smo matematički osvojili titulu šampiona Srbije još pre nekoliko nedelja. Nismo posustajali, već smo nastavili da radimo za sve ono što nas čeka u budućnosti, a to su upravo ovo finale Kupa, kao i kvalifikacije i borba za grupnu fazu. Jučerašnji rezultati u Engleskoj su nam otkrili to da krećemo od drugog kola, što je za nas fenomenalno, jer smo tako planirali i organizovali pripreme. Što se derbija tiče, nikad se ne zna. Radili smo dobro i posvetili pažnju sitnicama. To su stvari koje donose prevagu. Tako je i na prošlom – jedan korner odlučio pitanje pobednika. Na mnogim malim stvarima koje mogu derbi da učine velikim smo radili – počeo je Stanković.

Govorio je šef stručnog štaba našeg tima i o zdravstvenom biltenu.

– Svi su na raspolaganju sem Pavkova koji ima kartone. Žao mi je zbog toga, jer se podigao u zadnje vreme i igrao izvanredno. Faliće nam, ali imamo momke koji mogu da odgovore svim zahtevima. Radili smo na tome da budemo kompaktni. Ipak, u derbiju je teško nekog iznenaditi. Igra se direktno i onaj ko više želi pobedu će je i ostvariti.

Nema veće motivacije za Stankovića od trofeja.

– Motivišu me Crvena zvezda i dupla kruna. Ne znam dal bi pobeda za rivala sutra bila spas sezone, ne bavim se njima, već svojom kućom. Što se utakmice tiče, ne zanima me dal će biti lepo ili ne, efikasno… Bitno mi je da osvojimo trofej.

Za utakmice Kupa Srbije ne važi pravio o „bonus“ igračima.

– Na prošlom derbiju su počeli mlađi, a ušli stariji, ali ne znači da će sada biti obrnuto. Znam ko će startovati sutra, ali ne želim da otkrivam. Želimo i mi malo da iznenadimo javnost.

Zna Stanković i ko bi izvodio penale, ukoliko bi došlo do njih.

– Znam izvođače. Imam igrače sa karakterom. Ove godine nam penali nisu bili naklonjeni, ali ako dođe do njih, tu su momci spremni da ih izvedu.

Govorio je i o Zvezdinom balu na vodi, čime je proslavljena 32. titula.

– Doživeti tako nešto u svojoj zemlji, gradu, klubu je privilegija i ponos. Svi smo ostali iznenađeni i pozitivni zbog toga šta su nam priredili navijači. Bilo je fenomenalno, istorijski, nešto što se do sada nije desilo u Beogradu. Motiviše nas i to. Trofej uvek zove trofej. Taj osećaj kada se nešto osvoji je dragocen – zaključio je Stanković.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama