Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Poraz Crvene zvezde u prvoj utakmici finala plej-ofa

Vaterpolistkinje Crvene zvezde poražene su u prvoj utakmici finala plej-ofa od Vojvodine rezultatom 14:8. Novosadska ekipa je tako stekla šest golova prednosti pred revanš, koji se u nedelju od 20 sati igra u Novom Sadu.

Zvezda je povela u prvom minutu preko Hristine Ilić, ali je protivnik preokrenuo na 3:1, iako je Anastasija Karličić dobro branila. Nalet je prekinula Iva Lujić, a potom je Tatjana Teodorović posle jednog kontakta morala da napusti bazen, kako bi joj se ukazala lekarska pomoć. Zvezda je u ovom meču bila i bez Dijane Milovanović, koja je zbog isključenja u polufinalu morala da preskoči prvi susret u finalu, a ekipa Dragane Ivković je propustila mnogo prilika i igračice nije služio šut. Raspoložena Anja Švec je sa četiri gola u nizu donela Vojvodini vođstvo od 7:2 na poluvremenu.

U drugom poluvremenu se igralo u serijama. Crveno-bele su uspele da priđu na “-3” sredinom treće četvrtine, ali je Vojvodina uzvratila sa nova tri gola i povela 11:5 u završnici treće četvrtine. Crveno-bele su opet smanjile na 11:7 preko Ive i Jane Lujić, ali je Vojvodina došla do maksimalnih sedam golova razlike (14:7), a konačnih 14:8 postavila je Sesilija Diaz Mesa u poslednjoj sekundi.

Anja Švec je bila najefikasnija sa šest golova, dok su kod Zvezde Hristina Ilić, Iva Lujić i Sesilija Diaz Mesa postigle po dva, a Jana Lujić i Tatjana Teodorović po jedan.

– Pristup ovom meču je bio malo slabiji i to moramo da popravimo. Ušli smo stegnuto, promašili smo mnogo zicera jer se nije šutiralo na prvu i to nas je koštalo ove utakmice. Igramo sutra drugi meč i idemo do kraja, želimo da preokrenemo i osvojimo trofej – rekla je Dragana Ivković.

U prvoj utakmici za treće mesto, Taš 2000 je poražen od Palilule sa 32:2.

Crvena zvezda – Vojvodina 8:14 (2:4, 0:3, 4:4, 2:3)

Bazen 25.maj MGM. Sudije: Raković-Krstonošić, Kiš. Isključenja: Crvena zvezda 10, Vojvodina 6. Peterci: Vojvodina 1 (1).

CRVENA ZVEZDA: Karličić, Lukić, J. Lujić 1, Teodorović 1, I. Lujić 2, Todorovski, Kolašinac, Šarac, Mesa 2, Ilić 2, Gašić, Zelić, Antanasijević, Pejčić. Trener: Ivković.

VOJVODINA: Travar, Švec 6, Avdić, Banjac, Pantović, Pavlin, Šošić, Popov, Kaplarević 1, Damnjanović 2, Rončević 1, Moćan, Orašanin, Kosmo 3. Trener: Drezgić.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama