Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Пораз Црвене звезде у првој утакмици финала плеј-офа

Ватерполисткиње Црвене звезде поражене су у првој утакмици финала плеј-офа од Војводине резултатом 14:8. Новосадска екипа је тако стекла шест голова предности пред реванш, који се у недељу од 20 сати игра у Новом Саду.

Звезда је повела у првом минуту преко Христине Илић, али је противник преокренуо на 3:1, иако је Анастасија Карличић добро бранила. Налет је прекинула Ива Лујић, а потом је Татјана Теодоровић после једног контакта морала да напусти базен, како би јој се указала лекарска помоћ. Звезда је у овом мечу била и без Дијане Миловановић, која је због искључења у полуфиналу морала да прескочи први сусрет у финалу, а екипа Драгане Ивковић је пропустила много прилика и играчице није служио шут. Расположена Ања Швец је са четири гола у низу донела Војводини вођство од 7:2 на полувремену.

У другом полувремену се играло у серијама. Црвено-беле су успеле да приђу на “-3” средином треће четвртине, али је Војводина узвратила са нова три гола и повела 11:5 у завршници треће четвртине. Црвено-беле су опет смањиле на 11:7 преко Иве и Јане Лујић, али је Војводина дошла до максималних седам голова разлике (14:7), а коначних 14:8 поставила је Сесилија Диаз Меса у последњој секунди.

Ања Швец је била најефикаснија са шест голова, док су код Звезде Христина Илић, Ива Лујић и Сесилија Диаз Меса постигле по два, а Јана Лујић и Татјана Теодоровић по један.

– Приступ овом мечу је био мало слабији и то морамо да поправимо. Ушли смо стегнуто, промашили смо много зицера јер се није шутирало на прву и то нас је коштало ове утакмице. Играмо сутра други меч и идемо до краја, желимо да преокренемо и освојимо трофеј – рекла је Драгана Ивковић.

У првој утакмици за треће место, Таш 2000 је поражен од Палилуле са 32:2.

Црвена звезда – Војводина 8:14 (2:4, 0:3, 4:4, 2:3)

Базен 25.мај МГМ. Судије: Раковић-Крстоношић, Киш. Искључења: Црвена звезда 10, Војводина 6. Петерци: Војводина 1 (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Карличић, Лукић, Ј. Лујић 1, Теодоровић 1, И. Лујић 2, Тодоровски, Колашинац, Шарац, Меса 2, Илић 2, Гашић, Зелић, Антанасијевић, Пејчић. Тренер: Ивковић.

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец 6, Авдић, Бањац, Пантовић, Павлин, Шошић, Попов, Капларевић 1, Дамњановић 2, Рончевић 1, Моћан, Орашанин, Космо 3. Тренер: Дрезгић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама