Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Zvezda spremna za Vojvodinu: Timski duh nas je doveo do finala

U subotu od 21 sat na bazenu SRC “Milan Gale Muškatirović” vaterpolistkinje Crvene zvezde dočekuju Vojvodinu u prvoj utakmici finala Prvenstva Srbije.

Crveno-bele su prethodnog vikenda napravile veliki uspeh, pošto su u obe utakmice polufinala plej-ofa bile bolje od aktuelnog šampiona, Palilule. Međutim, mladi sastav Zvezde želi da osvoji titulu i pokušaće da napravi što bolji rezultat u Beogradu, a potom i dan kasnije u Novom Sadu.

Crveno-bele su ove sezone pretrpele četiri poraza od Palilule, ali je onda došao plej-of, a mlada ekipa Dragane Ivković je bila silno motivisana i odigrala je možda i dve najbolje utakmice u dosadašnjem delu sezone. Jedna od nekoliko golgeterski raspoloženih igračica bila je Hristina Ilić, kapiten ekipe, koja je pred početak utakmice tražila od saigračica da pokažu koliko su radile tokom sezone i tako im je unela dodatno samopouzdanje.

– Dve pobede protiv Palilule nam mnogo znače pred finale, a posebno trijumf na Tašmajdanu, jer smo znale da imamo četiri gola prednosti, ali smo odigrale kao da je nerešeno i tako pokazale da smo podigle nivo igre, ali i da ova mlada ekipa ima karakter. Utakmice sa Palilulom su iza nas, finale je posebna priča jer će cela sezona stati u te dve utakmice i moramo da budemo spremne fizički i psihički – kaže 19-godišnja igračica i kapiten crveno-belih.

Vojvodina je ove sezone ostvarila tri ubedljiva trijumfa protiv Zvezde, ali će to crveno-beloj ekipi biti dodatni motiv.

– Smatram da će šampiona odlučiti mirna glava. Igraju se dve utakmice i tim koji bude pribraniji i skoncentrisaniji u odlučujućim momentima ima veću šansu da osvoji trofej. Vojvodina je u tri meča sa nama bila ubedljiva, ali smo prošle nedelje pokazale da u našem slučaju razlika iz prethodnih duela ne znači ništa.

Vojvodina je zauzela prvo mesto pred plej-of i revanš utakmicu igraće na svom bazenu. Ipak, mlada igračica Zvezde smatra da njenoj ekipi odgovara što će prvu utakmicu odigrati u Beograud.

– Za nas je prva utakmica veoma bitna i mislim da je prednost to što se igra u Beogradu. Biće nezgodno u Novom Sadu i na nama je da u oba susreta pružimo svoj maksimum. Moramo agresivnom igrom da nateramo Vojvodinu na što više grešaka, a sa druge strane treba da iskoristimo šanse koje ćemo sigurno stvoriti. Treba da igramo timski, jer nas je to krasilo i protiv Palilule. Bilo je teških trenutaka, ali smo bodrile jedna drugu i timski duh nas je doveo do finala. Ako budemo igrale tako i protiv Vojvodine, verujem da možemo da dođemo do pobede – zaključila je Hristina Ilić.

Finale između Zvezde i Vojvodine biće repriza finala iz 2017. godine, kada su igračice Crvene zvezde osvojile titulu. Tada je Zvezda bila mnogo bolja i u prvoj utakmici je slavila 14:6, dok je u revanšu Vojvodina bila bolja sa 13:12.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama