Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkašice SDCZ

Povratak Božice Marković

Srednji bloker, Božica Marković, posle godinu dana se vratila u Crvenu zvezdu i po drugi put će obući crveno-beli dres.

Četvrto pojačanje ženske ekipe (188cm, 1997.godište) proteklu sezonu je provela u redovima ekipe Top Spid u Kineskom Tajpeju. Pre odlaska u Aziju, tri godine (2017-2020) je nosila crveno-beli dres i na 85 utakmica osvojila 668 poena. Karijeru je započela u OK Beograd, pre dolaska u Crvenu zvezdu dve sezone je nastupala za ekipu Kleka.

Nakon prvog inostranog i interesantnog iskustva na Azijskom kontinentu, Božica nije krila zadovoljstvo povratkom u Beograd i Crvenu zvezdu.

Jako je lep osećaj vratiti se kući, za nas sportiste je neprocenjivo da radimo i igramo u svojoj zemlji, pred svojima, porodicom i prijateljima. Jako mi se dopada cela priča i jako mi je drago, jer Zvezda zaslužuje da bude na vrhu, Zvezda je Zvezda i nadam se da ćemo se ove godine vratiti na stare staze“.

Generalni direktor OK Crvena zvezda Nikola Rosić zadovoljan je angažmanom još jedne reprezentativke.

Božica je povratnik u Crvenu zvezdu, još jedna reprezentativka, koja je prošle godine sticala iskustvo u inostranstvu. Napravili smo dobru ekipu, dobra je energija i spremni smo da se borimo za titulu. Očekujemo najviše ciljeve. Svi igrači koji su došli u Crvenu zvezdu su svesni kako treba da se bore na terenu i doprinose Crvenoj zvezdi. Prepoznali su novu energiju, šampionsku ambiciju, znaju koje mesto pripada Crvenoj zvezdi“.

Božica se trenutno nalazi sa reprezentacijom Srbije za predstojeću III Ligu Nacija, koja će se od 25.maja do 25.juna održati u Riminiju, Italija. Već u utorak svetski i evropski šampion igra svoju prvu utakmicu u Riminiju protiv Turske.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama