Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице СДЦЗ

Повратак Божице Марковић

Средњи блокер, Божица Марковић, после годину дана се вратила у Црвену звезду и по други пут ће обући црвено-бели дрес.

Четврто појачање женске екипе (188цм, 1997.годиште) протеклу сезону је провела у редовима екипе Топ Спид у Кинеском Тајпеју. Пре одласка у Азију, три године (2017-2020) је носила црвено-бели дрес и на 85 утакмица освојила 668 поена. Каријеру је започела у ОК Београд, пре доласка у Црвену звезду две сезоне је наступала за екипу Клека.

Након првог иностраног и интересантног искуства на Азијском континенту, Божица није крила задовољство повратком у Београд и Црвену звезду.

Јако је леп осећај вратити се кући, за нас спортисте је непроцењиво да радимо и играмо у својој земљи, пред својима, породицом и пријатељима. Јако ми се допада цела прича и јако ми је драго, јер Звезда заслужује да буде на врху, Звезда је Звезда и надам се да ћемо се ове године вратити на старе стазе“.

Генерални директор ОК Црвена звезда Никола Росић задовољан је ангажманом још једне репрезентативке.

Божица је повратник у Црвену звезду, још једна репрезентативка, која је прошле године стицала искуство у иностранству. Направили смо добру екипу, добра је енергија и спремни смо да се боримо за титулу. Очекујемо највише циљеве. Сви играчи који су дошли у Црвену звезду су свесни како треба да се боре на терену и доприносе Црвеној звезди. Препознали су нову енергију, шампионску амбицију, знају које место припада Црвеној звезди“.

Божица се тренутно налази са репрезентацијом Србије за предстојећу III Лигу Нација, која ће се од 25.маја до 25.јуна одржати у Риминију, Италија. Већ у уторак светски и европски шампион игра своју прву утакмицу у Риминију против Турске.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама