Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda još jednom pobedila Palilulu i plasirala se u finale

Vaterpolistkinje Crvene zvezde plasirale su se u finale plej-ofa, u kojem će se 22. i 23. maja za titulu šampiona Srbije boriti sa novosadskom Vojvodinom.

Zvezda je u polufinalu eliminisala aktuelnog šampiona, Palilulu, pošto je trijumfovala u obe utakmice. U subotu je bilo 10:6, a crveno-bele su i na Tašmajdanu odigrale odlično i slavile su rezultatom 12:10.

Palilula je vodila tri puta u prvoj četvrtini, ali je ekipa Dragane Ivković preokrenula do kraja prvog perioda i u narednih 20 minuta je konstantno vodila. Nekoliko puta je Zvezda imala tri gola prednosti, ali je Palilula uspela šest minuta pre kraja utakmice da stigne do izjednačenja. Crveno-bele su pre toga propustile dva peterca, kao i u prvoj utakmici, ali su održavale nerešen rezultat do samog kraja, kada su sa još dva pogotka stigle i do druge pobede.

Najefikasnije su bile Hristina Ilić i Sesilija Diaz Mesa sa po tri gola, dok su Jana i Iva Lujić postigle po dva, dok su po jednom precizne bile Andrea Gašić i Milica Zelić.

Zvezda će 22. maja dočekati Vojvodinu u Beogradu, dok će dan kasnije igrati u Novom Sadu.

Dragana Ivković nije krila zadovoljstvo posle plasmana u finale, ali ono najvažnije tek sledi:

– Čestitam ekipi na plasmanu u finale. Imali smo puno promašaja, treća četvrtina nam je bila jako loša, ali ne mogu da kažem da nisam zadovoljna jer je prosek ove ekipe 17 godina. Isplatio se naš plan i pripremanje ekipe za završnicu sezone. Vojvodina je definitivno favorit, ima iskusniju ekipu, pobedila nas je u Novom Sadu sa velikom razlikom, ali mi možemo da igramo sa svima i to smo dokazali. Finale je finale i idemo do kraja.

Kapiten Zvezde, Hristina Ilić, rekla je da su ona i saigračice očekivale plasman u finale:

– Zvezda nije bila favorit u ovim utakmicama, ali naši treneri znaju da smo mi očekivale plasman u finale. Imamo nedelju dana da se pripremimo za Vojvodinu i da damo svoj maksimum. U polufinalu smo podigle nivo igre i mislim da sledeće nedelje nemamo šta da izgubimo. Borbenošću ćemo se suprotstaviti Vojvodini – rekla je Ilić, dok je Iva Lujić rekla da je osvajanje titule cilj:

– Dale smo sve od sebe i naš trud se isplatio. Jako smo srećne zbog plasmana u finale, ali idemo korak po korak, naš cilj je osvajanje titule.

PALILULA – CRVENA ZVEZDA 10:12 (3:4, 3:5, 2:0, 2:3)

Bazen Tašmajdan. Sudije: Milović i Prlić. Isključenja: Palilula 10, Crvena zvezda 9. Peterci: Palilula 1 (1), Crvena zvezda 2 (0).

PALILULA: Petrović, Ignjić, K. Trmčić, A. Milićević 5, A. Trmčić 1, Rudić 1, Gluščević, D. Milićević, Markov, Mandić 1, Miladinović 2, Andrejić, Kulić. Trener: Nikola Vujadinović.

CRVENA ZVEZDA: Karličić, Lukić, J .Lujić 2, Teodorović, I.Lujić 2, Todorovski, Milovanović, Šarac, Mesa 3, Ilić 3, Gašić 1, Zelić 1, Anastasijević, Pejčić. Trener: Dragana Ivković.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama