Košarka Košarka/Najava utakmica

Radonjić i Lazić: U utorak nas očekuje još teža utakmica

Foto: KK Crvena zvezda mts

Košarkaši Crvene zvezde nakon uvodne pobede u finalnoj seriji ABA lige, okreću se drugoj utakmici koja je na programu već u utorak na istom mestu u hali „Aleksandar Nikolić“.

Drugi meč finala na programu je u utorak od 20.30 časova, pa će obe ekipe imati samo 48 časova da se osveže i pripreme za drugi meč finala.

Crveno-beli u prvoj utakmici nisu mogli da računaju na Marka Jagodića Kuridžu i Korija Voldena, a odluka o nastupu povređenih igrača u drugoj utakmici biće doneta pred njen sam početak.

Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić: „Svesni smo da nas očekuje još teža utamica nego ono koju smo odigrali u nedelju. Očekujem još bolju Budućnost, pokazali su veliki kvalitet i imamo ogroman respekt prema njima. Akcenat je na analizi i pripremi za naredni meč u kome moramo biti energetski na visokom nivou. Takođe, koncentracija u igri mora da bude adekvatna značaju meča. U prošloj utakmici je bilo dobrih momenata i dobrih elemenata, ali i onih kojima nisam zadovoljan u kojima moramo biti bolji da bi došli do pobede“, rekao je trener crveno-belih i dodao da je situacija sa povređenim igračima Korijem Voldenom i Markom Jagodićem Kurdidžom, bez koji je Crvena zvezda igrala oslabljena prvu utakmicu, i dalje neizvesna.

Situacija sa igračima koji nisu mogli da nastupe je takva da nismo u prilici da donosimo odluke, osim na sam dan utakmice“, zaključio je Radonjić.

Branko Lazić: „ Prvu utakmicu smo već arhivirali i iste večeri se okrenuli daljim izazovima. Naredna je već sutra, malo je vremena za pripremu i odmor, ali svi znamo šta je ulog i cilj za obe ekipe. Znamo da nas u utorak očekuje još teži posao jer je Budućnost samo potvrdila ono što znamo, a to je da se radi o odličnoj ekipi. Nema mnogo reči, znamo šta nas čeka, znamo šta želimo, a zna se i put do tog cilja – ogromna energija, borba za svaku loptu, koncentracija na najvišem nivou i čvrstina su nešto što moramo da imamo u svakoj utakmici ove finalne serije“, rekao je Branko Lazić.

Nakon druge utakmice u Beogradu, serija se seli u Podgoricu, gde će utakmica broj 3 biti odigrana u subotu u dvorani „Morača“.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama