Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Финале АБА: Црвена звезда дочекује Будућност (недеља, 18,30)

Фото: КК Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде дочекују екипу Будућности у првој утакмици финала плеј офа АБА лиге.

Први од два меча у београдској хали “Александар Николић” игра се у недељу од 18.30 часова, док је други на програму у уторак такође у Београду.

Црвено-бели који су у уторак обезбедили пласма у ново финале након победе над Игокеом у мајсторици, имали су четири дана да се освеже, санирају повреде и спреме се за почетак нове финалне серије против екипе Будућности која у овогодишњим дуелима има позитиван скор 2-0.

Са друге стране, екипа Црвене звезде оптерећена изузетно напорним календаром, повредама, короном, успела је да обезбеди прво место на табели и стекне предност домаћег терена.

Финална серија игра се до три победе, а након две утакмице у Београду (недеља и уторак), следе две утакмице у Подгорици (субота и понедељак * уколико буде било потребе), док би се евентуална мајсторица играла у Београду.Тим поводом у хали “Александар Николић” одржана је конференција за медије на којој су говорили тренер Дејан Радоњић и искусни Марко Симоновић.

Тренер КК Црвена звезда Дејан Радоњић: – Рекао бих да су у финалу два најбоља тима у сезони. Очекивало се тако можда од старта. Оно што сам прво гледао, а касније учествовао деловало је реално. Фокус је на првој утакмици и на томе смо радили од момента када смо завршили серију против Игокее. Будућност нас је два пута добила, надиграла нас је у Подгорици и показали су да имају разлог за оптимизам. Имају квалитет, уиграни су, у форми. Квалитетно су прошли полуфинале, чак и супериорно. Чека нас тежак изазов од првог дуела – рекао је тренер црвено-белих који има пуно проблема пред први меч:

– Ми у меч улазимо не онако како сам се надао да ће бити. Проблематика која траје месецима је и даље присутна. Од повреда, короне, па жесток удар вируса и играње мечева са малим бројем играча у жестоком ритму. Наставак свега тога је сада. Куриџа неће бити спреман за први меч и извесно је да ће и Волден пропустити меч. Није тренирао ни за дуеле са Игокеом. Стање се погоршало после серије. На нама је да дамо више од максимума, да контролишемо њихов квалитет и да покушамо да будемо бољи упркос ситуацији – додао је тренер Црвене звезде и указао на још неке детаље попут згуснутог распореда:

– За ову сезону је карактеристично да нам је та проблематика донела нешто посебно. Играли смо скоро све мечеве у окрњеном саставу, без неколико играча. Тешко је проценити да ли то има неки утицај на ову серију. Што се тиче прве утакмице ми смо оријентисани тако да сав фокус ставимо на тај дуел и сматрам да тако треба да се понашамо. Нисмо први пут у оваквој ситуацији, не размишљамо о утакмицама које следе, те анализе и припреме ће да се праве после мечева. Радиће се онако како ствари буду захтевале – додао је Радоњић.

Марко Симоновић: – Стигли смо до финала, чека нас тешка серија против екипе која нас је два пута добила и желимо и на то да им одговоримо. Наше амбиције су јасне и надам се да ћемо се радовати на крају.Имали смо довољно времена да се припремимо за овај меч. Нема изговора пре дове утакмице. Прва наредна утакмица је најбитнија и ка њој смо окренути – рекао је Симоновић.

Мечеви у Београду у складу са свим здравственим протоколима и мерама Републике Србије, игра се без присуства публике и новинара, а КК Црвена звезда очекује да ће сви мечеви ове финалне серије протећи у фер и спортској борби, као и доброј кошарци.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама