Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Borbena Zvezda povela protiv Palilule u polufinalu

U prvom meču polufinala plej-ofa, vaterpolistkinje Crvene zvezde pobedile su aktuelnog šampiona Srbije, Palilulu, rezultatom 10:6. Crvena zvezda je odigrala jednu od najboljih utakmica ove sezone. Mlada i borbena ekipa igrala je od početka do kraja odlično na obe strane bazena, ali ih još jedan težak meč očekuje u nedelju od 20:45 na Tašmajdanu.

U polufinalu se igraju samo dve utakmice, tako da je važno da Zvezda i u gostima odigra kao da je 0:0 i da agresivnom igrom u odbrani, odnosno dobrim napadom pokuša i na Tašmajdanu da dođe do pobede.

Posle dva minuta igre Zvezda je povela golom Sesilije Diaz Mese, da bi samo 14 sekundi kasnije, iz peterca, na 1:1 poravnala Ana Milićević. Zvezda je nastavila da stvara šansa i početkom drugog perioda Tatjana Teodorović je donela novu prednost crveno-beloj ekipi. Za drugo i, ispostaviće se, poslednje izjednačenje na meču precizna je bila Teodora Rudić, a potom je Zvezda sa dva brza gola, preko Hristine Ilić i Andree Gašić, povela 4:2.

Razlika je u tom delu igre mogla da bude i veća, ali ekipa Dragane Ivković je propustila dva napada sa igračicom više a zatim nije realizovan ni peterac, pa je kazna brzo stigla i Rudić je svojim drugim golom smanjila na 4:3. Međutim, odmorna Diaz Mesa je ušla sa klupe i odmah povisila na 5:3, koliko je bilo na poluvremenu.

Lepim golom Hristine Ilić creno-bele su otvorile treću četvrtinu, da bi u drugom delu tog perioda Jana Lujić i Andrea Gašić doneli Zvezdi maksimalnih “+5” (8:3). Teodora Rudić je prekinula seriju Zvezde od četiri gola, ali samo na kratko, pošto je odmah, još jednim lepim pogotkom, uzvratila Jana Lujić. Pred sam kraj četvrtine, Aleksandra Trmčić je bila precizna za 9:5. Dugo se čekalo na novi gol u poslednjem periodu. Imala je najpre Palilula dva napada sa igračicom, više, potom je Zvezda propustila još jedan peterac, a potom i napad sa igračicom više. Dva i po minuta pre kraja Milićević je smanjila na 9:6, da bi konačnih 10:6 postavila najefikasnija igračica Zvezde na meču, Sesilija Diaz Mesa.

Anastasija Karličić je bila na visini zadatka, odbrana Zvezde na visokom nivou i da je bolje funkcionisao igrač više, uz dva peterca, razlika je mogla da bude i veća.

Crvena zvezda – Palilula 10:6 (1:1, 4:2, 4:2, 1:1)

Bazen SRC “Milan Gale Muškatirović”. Sudije: Raković-Krstonošić, Jovančević, Isključenja: Crvena zvezda 7, Palilula 8. Peterci: Crvena zvezda 2 (0), Palilula 1 (1).

CRVENA ZVEZDA: Karličić, Lukić, J. Lujić 2, Teodorović 1, I. Lujić, Todorovski, Milovanović, Šarac, Mesa 3, Ilić 2, Gašić 2, Zelić, Antanasijević, Pejčić. Trener: Ivković.

PALILULA: Petrović, Ignjić, K. Trmčić, A. Milićević 2, A. Trmčić 1, Rudić 3, Gluščević, D. Milićević, Markov, Mandić, Miladinović, Andrejić, Kulić. Trener: Vujadinović.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama