Остали спортови СДЦЗ

Саопштење за јавност КМФ Црвена звезда

Клуб малог фудбала Црвена звезда издао је саопштење за јавност које преносимо у целости:

Великан се буди! Уз помоћ Русије до виших циљева!

На Благовести, 7. априла ове године, КМФ Црвена звезда је добила новог председника на чело и даље актуелног шампиона Србије који у овој сезони није оправдао очекивања, стао је Александар Коцић .

План повратка на шампионске стазе почео је одмах, разрађен је симболицно до Великог петка и Васкрса, да би се у медијима објавио на Светог Василија Острошког, 12. маја!

Питања која се постављају су – Ко, Уз чију помоћ, Са којим циљем и На који начин?

За почетак – КО?

Александар Коцић је привредник родом из Нишке Бање са успесном каријером у Београду. Он је и оперативно-логистички партнер и заступник 25-годишњег пројекта „Балканско-евроазијски мост“ и организација које су његови оснивачи и главни носиоци и обезбедио је њихову сагласност и подршку да буде председник КМФ Црвена звезда са циљем обнове спортских позиција и реализације ширих хуманитарних и националних пројеката.

Уз чију помоћ?

Коцић је искористио свој утицај у горепоменутом пројекту „Балканско-евроазијски мост“ и код његових носиоца и спонзора па су идеју о буђењу великана КМФ Црвена звезда подржале организације око овог пројекта. Ту су Информативна агенција Олимпијског комитета Русије, Међународна академија путешествија (Планетгуиде), Интернационални фонд Деснице Светог Јована Крститеља, Клуб витезова Ордена Деснице Светог Јована Крститеља, Уралски институт за туризам, Привредна комора сибирског Јамало-Њењецког аутономног округа, Београдска НВО „Центар И. Терца“ и многи други. Велика је подршка из наше пријатељске и братске земље Русије, а очекује се подршка и бројних привредника из Србије и региона, као и подршка државних институција и Спортског друштва Црвена звезда.

Са којим циљем?

Циљева је много, а навешћемо само неке од њих!

Пре свега, рад са децом на обнови и ширењу националног спортског духа и витешког карактера, кроз

– Оснивање школа футсала за дечаке и девојчице у већим градовима широм Србије
– Сарадњу са основним и средњим школама по угледу на Шпанце , Русе и Португалце где је футсал један од најпопуларнијих спортова и чак обавезан предмет у основном и средњем образовању
– Учешће у организацији светских Дечије-омладинских мултидисциплинарних Олимпијских игара
– Учешће у реализацији изградње првог интернационалног Дечије-омладинског олимпијског града/села у Београду, који је добио подршку и председника руске Академије уметности господина Зураба Церетелија, а са њим и подршку највећих светских државника, МОК (Међународни олимпијски комитет) и УНЕСКО

Затим, сениорски тим:

– Враћање на шампионске стазе
– Стабилна позиција и представљање Звезде и Србије на прави начин на међународној сцени
– Враћање легенди српског футсала у отаџбину

Ту су и:
– Популаризација футсала кроз организацију Футсал каравана у 16 већих градова Србије са финалом у Београду
– Популаризација футсала кроз организацију кампова за тренинге са елементима едукације и традиционалног васпитања
– Популаризација учешћа витешке традиције и спорта у формирању и даљем животу човека и друштва
Поред овога, циљ је и покретање Фондације КМФ Црвена звезда која би за циљ имала хуманитарне и еколошке активности и пројекте, а неки од њих су:
– Бесплатна школа и кампови футсала за децу и омладину са посебним потребама
– Стипендирање школовања и образовања деце и омладине
– Подршка старим лицима, јавним кухињама, екологији, угроженим и напуштеним животињама
– Допринос изградњи храма Деснице Светог Јована Крститеља у реализацији Интернационалног хришћанског фонда Деснице (Св.Ј.К.) по благослову и пројекту СПЦ и РПЦ, уз учешће великих донатора фонда и цркве

И за крај:
– Активно учешће у стварању људи и играча из омладинске базе за сениорски тим, како КМФ Црвена звезда, тако и ФК Црвена звезда. Деца у Бразилу због развоја моторичких способности до 12. године тренирају футсал, а затим се одлучују да ли ће каријеру стварати у великом или малом фудбалу. План је да кроз нашу школу формирамо играче и пре свега људе исправних ставова, који ће у сениорском фудбалу или футсалу помоћи Србији и Црвеној звезди да се презентују на прави начин у свету.
Укратко, циљ је користити футсал у праве ствари, деци понудити да кроз праве и витешке вредности одрастају, хуманитарним радом помоћи свима којима је то могуће, а сениорски тим, као круна свега, вратити на врх ..за понос и мотивацију свих!

На који начин?

Сваки почетак је тежак, а после не баш блиставог периода КМФ Црвена звезда је на новом почетку! Окупила се јака група људи на челу са председником господином Александром Коцићем, а као што смо навели, уз пројекат стоји подршка из Русије и очекује се подршка српских државних институција. Свој допринос можете дати и сви Ви којима је црвено-бела боја у срцу, спонзорством и донаторством којим ћете стећи право да учествујете у формирању и раду тематских одбора за реализацију тих сегмената и пројеката, као и формирању и раду Клуба спонзора и донатора чији чланови ће бити истакнути на званичном сајту КМФ Црвена звезда који ће ускоро бити активан и наћи ће се на адреси www.crvenazvezdafutsal.com

За све додатне информације и питања на располагању смо Вам на мејл адреси info@crvenazvezdafutsal.com

Спортски поздрав и велико поштовање, Ваш КМФ Црвена звезда и председник Александар Коцић!

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар