Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда спремна за мајсторицу са Игокеом

Кошаркаши Црвене звезде дочекују екипу Игокее у трећој и олдучујућој утакмици полуфинала плеј офа АБА лиге.

Меч је на програму у уторак од 18.30 часова у хали „Александар Николић“.

Екипа Црвене звезде славила је у првом мечу 76:61, док је другој утакмици Игокеа у Лакташима славила 81:68.

Пред овај меч у коме је пред црвено-белима императив победе тренер Дејан Радоњић истиче неколико врло важних ствари, и очекује да ће црвено-бели одиграти чврсту и такмичарску утакмицу:

– После низа одиграних утакмица са Игокееом јасно је да није случајно да постижу одличне резултате, и то читаве сезоне. Атлетиски одличан тим који вешто користи своје могућности. Оно што је добро за нас у овиом тренутку да је Кори Волден одрадио први тренинг са екипом после 10 дана. Проблем са повредом леђа је саниран, а у оба досадашња меча доносили смо одлуку о његовом наступу непосредно пред саму утакмицу. Због свега тога његова жеља треба јако да се поштује јер је евидентно да због повреде и тог одсуства није дао свој максимум. Огњен Добрић има повреду скочног зглоба али сам сигуран да ће „стиснути зубе“ што ће бити порука да мора да се подигне степен одговорности код свих у мечу коме желимо да одиграмо боље него у Лакташима, да будемо константнији у игри, да градимо резултат и да дођемо до онога што желимо а то је победа – рекао је тренер црвено-белих.

Кори Волден: – Морамо са много бољим ставом да уђемо у ову утакмицу. Добили смо „ударац право у уста“ у другој утакмици и морамо да одговоримо.Ово је „до ор дие“ утакмица и морамо да изађемо и да се боримо са свим чиме имамо: Додатни напор и додатна мотивација. Јако добро смо свесни значаја ове утакмице па и притиска који доноси, али морамо да останемо мирни и да играмо са самопоуздањем – рекао је Волден.

Ово ће бити 23. Дуел два тима, тренутно је 15-7 за екипу Црвене звезде, а на паркету хале „Александар Николић“ скор је 8-3.

Утакмица Црвена звезда – Игокеа игра се у уторак од 18.30 часова.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама