Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Zlatibor 6:1 (0:1)

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Zlatibor rezultatom 6:1 na stadionu ,,Rajko Mitić“ u okviru 36. kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića su se raspucali u drugom poluvremenu i lako došli do pobede sa šest golova u mrežu Zlatiboraca. Dvostruki strelac u našem timu bio je Mirko Ivanić, a pored njega su pogađali Veljko Nikolić, Željko Gavrić, Gelor Kanga i Milan Pavkov.

Crvena zvezda – Zlatibor 6:1 (0:1)

Stadion: ,,Rajko Mitić“.

Sudija: Đorđe Maksimović.

Strelci: Ivanić u 47. i 50, Nikolić u 55, Gavrić u 67, Kanga u 70. i Pavkov u 85. minutu za Crvenu zvezdu, a Vukić u 26. minutu za Zlatibor.

Žuti kartoni: Sanogo (Crvena zvezda), Momčilović (Zlatibor).

Crveni karton: Lambulić (Zlatibor).

Crvena zvezda: Popović, Srnić(od 46. Gajić), Milunović, Degenek, Rodić, Sanogo, Petrović(od 46. Ivanić), Nikolić(od 68. Kanga), Ben(od 46. Pavkov)., Gavrić(od 68. Pankov), Falćineli.

Rezerve: Borjan, Gajić, Gobeljić, Pankov, Kanga, Ivanić, Vukanović, Krstović, Pavkov.

Zlatibor: Čubraković, Jezdimirović, Sević(od 60. Miloradović), Dašić(od 68. Hairlahović), Stamenković, Bogićević(od 50. Petronijević), Sudar, Vukić, Momčilović, Janjić(od 68. Krstić), Lambulić.

Rezerve: Savić, Njeguš, Petronijević, Mulamuratović, Nikolić, Miloradović, Denić, Krstić, Živanović, Mijailović, Hairlahović.

Visoko su stajali štoperi Crvene zvezde na startu utakmice, a crveno-beli su konstantno pritiskali poslednju liniju Zlatiboraca. U četvrtom minutu Nikolić je odlično proigrao Rodića, ali je Stamenković u poslednjem trenutku reagovao i poslao loptu pored gola. Pokušao je Gavrić sa distance da iznenadi Čubrakovića u osmom minutu, ali je golman Zlatibora odbranio njegov pokušaj. Često su crveno-beli kombinovali po desnoj strani, u 14. minutu je Srnić odlično uposlio Bena, koji je ušao u kazneni prostor i snažno gađao sa boka, ali ga je izblokirao Lambulić i poslao loptu u korner. Nikolić je izveo udarac iz ugla, a najviši u skoku je bio Milunović, koji je dobro gađao glavom, ali Lambulić je još jednom uspeo da izblokira nalet Crvene zvezde.

Igrao se 18. minut kada je Nikolić snažno šutirao sa oko 25 metara, ali su Zlatiborci imali sreće, jer je lopta pogodila Lambulića, promenila pravac i prošla pored leve stative. U naletu su bili crveno-beli i pritiskali su poslednju liniju gostiju. U 24. minutu je Gavrić dobro probio po levoj strani, driblingom izbacio nekoliko defanzivaca, ali ga u poslednjem trenutku izblokirao Jezdimirović. Samo minut kasnije Ben je uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je gađao pored desne stative. U 26. minutu gosti su stvorili prvu šansu i poveli preko Vukića. Nastavila se terenska inicijativa Zvezde posle primljenog gola, u 30. minutu u naletu je bio Gavrić, koji je odlično prošao po levoj strani i uposlio Nikolića, čiji udarac završava iznad prečke. Samo dva minuta kasnije je Ben uputio udarac sa distance, imala je odličnu putanju lopta, ali je Lambulić glavom poslao u korner. Nikolić je u 37. minutu centrirao na prvu stativu, a Degenek je pokušao atraktivno – ,,štiklom“, ali je bio izblokiran. Veoma raspoložen je bio Gavrić,koji je u 39. minutu posle nekoliko driblinga poslao precizan pas ka Falćineliju, ali je ponovo u poslednjem trenutku reagovao Lambulić.

Od samog starta drugog poluvremena su crveno-beli napali Zlatibor. Već u 46. minutu Ivanić je dobro probio po levoj strani i snažnoo gađao sa boka, ali je Čubraković uspeo da sačuva mrežu. Samo minut kasnije uspela je Crvena zvezda da slomi odbranu gostiju, Mirko Ivanić je odlično gađao sa oko 20 metara i zatresao mrežu Zlatiboraca. Igrao se 50. minut kada je Zvezda došla do totalnog preokreta, snalažljivi ofanzivni vezista je posle odbitka rutinski pogodio za 2:1. Udvostručili su crveno-beli prednost za samo pet minuta, Veljko Nikolić je odlično predriblao nekoliko igrača u kaznenom prostoru gostiju, pronašao pravi ugao i matirao Čubrakovića za 3:1. Furiozna je bila Crvena zvezda u nastavku igre. U 62. minutu Gavrić je dobro gađao sa distance, ali je Čubraković uspeo da odbrani njegov pokušaj. Na velike muke su stavljali crveno-beli golmana Zlatibora.  Pripretili su gosti minut kasnije, Sudar je dobro gađao, ali je Zoran Popović maestralno sačuvao mrežu.

Odlično su kombinovali Gavrić i Ivanić po levoj strani, a onda je mladi krilni napadač pogodio dalji ugao Čubakovićevog gola, na centaršut veziste iz Bačkog Jarka za 4:1. Raspucali su se crveno-beli u nastavku igre. Samo dva minuta kasnije Falćineli je odlično prošao i na tacni ostavio loptu Kangi, koji je predriblao golmana i zatresao mrežu na prazan gol za 5:1. Mogla je Zvezda i do šestog gola u 75. minutu kada je Kanga snažno šutirao sa oko dvadesetak metara, ali se zatresla prečka. Gladni su bili golova crveno-beli, Falćineli je dobro gađao u 85. minutu, a onda se lopta odbila do Pavkova koji je rutinski pogodio za 6:1 na 100. nastupu u dresu Crvene zvezde i stavio tačku na meč. 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama