Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Златибор 6:1 (0:1)

Фудбалери Црвене звезде убедљиво су савладали Златибор резултатом 6:1 на стадиону ,,Рајко Митић“ у оквиру 36. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су се распуцали у другом полувремену и лако дошли до победе са шест голова у мрежу Златибораца. Двоструки стрелац у нашем тиму био је Мирко Иванић, а поред њега су погађали Вељко Николић, Жељко Гаврић, Гелор Канга и Милан Павков.

Црвена звезда – Златибор 6:1 (0:1)

Стадион: ,,Рајко Митић“.

Судија: Ђорђе Максимовић.

Стрелци: Иванић у 47. и 50, Николић у 55, Гаврић у 67, Канга у 70. и Павков у 85. минуту за Црвену звезду, а Вукић у 26. минуту за Златибор.

Жути картони: Саного (Црвена звезда), Момчиловић (Златибор).

Црвени картон: Ламбулић (Златибор).

Црвена звезда: Поповић, Срнић(од 46. Гајић), Милуновић, Дегенек, Родић, Саного, Петровић(од 46. Иванић), Николић(од 68. Канга), Бен(од 46. Павков)., Гаврић(од 68. Панков), Фалћинели.

Резерве: Борјан, Гајић, Гобељић, Панков, Канга, Иванић, Вукановић, Крстовић, Павков.

Златибор: Чубраковић, Јездимировић, Севић(од 60. Милорадовић), Дашић(од 68. Хаирлаховић), Стаменковић, Богићевић(од 50. Петронијевић), Судар, Вукић, Момчиловић, Јањић(од 68. Крстић), Ламбулић.

Резерве: Савић, Његуш, Петронијевић, Муламуратовић, Николић, Милорадовић, Денић, Крстић, Живановић, Мијаиловић, Хаирлаховић.

Високо су стајали штопери Црвене звезде на старту утакмице, а црвено-бели су константно притискали последњу линију Златибораца. У четвртом минуту Николић је одлично проиграо Родића, али је Стаменковић у последњем тренутку реаговао и послао лопту поред гола. Покушао је Гаврић са дистанце да изненади Чубраковића у осмом минуту, али је голман Златибора одбранио његов покушај. Често су црвено-бели комбиновали по десној страни, у 14. минуту је Срнић одлично упослио Бена, који је ушао у казнени простор и снажно гађао са бока, али га је изблокирао Ламбулић и послао лопту у корнер. Николић је извео ударац из угла, а највиши у скоку је био Милуновић, који је добро гађао главом, али Ламбулић је још једном успео да изблокира налет Црвене звезде.

Играо се 18. минут када је Николић снажно шутирао са око 25 метара, али су Златиборци имали среће, јер је лопта погодила Ламбулића, променила правац и прошла поред леве стативе. У налету су били црвено-бели и притискали су последњу линију гостију. У 24. минуту је Гаврић добро пробио по левој страни, дриблингом избацио неколико дефанзиваца, али га у последњем тренутку изблокирао Јездимировић. Само минут касније Бен је упутио ударац са ивице казненог простора, али је гађао поред десне стативе. У 26. минуту гости су створили прву шансу и повели преко Вукића. Наставила се теренска иницијатива Звезде после примљеног гола, у 30. минуту у налету је био Гаврић, који је одлично прошао по левој страни и упослио Николића, чији ударац завршава изнад пречке. Само два минута касније је Бен упутио ударац са дистанце, имала је одличну путању лопта, али је Ламбулић главом послао у корнер. Николић је у 37. минуту центрирао на прву стативу, а Дегенек је покушао атрактивно – ,,штиклом“, али је био изблокиран. Веома расположен је био Гаврић,који је у 39. минуту после неколико дриблинга послао прецизан пас ка Фалћинелију, али је поново у последњем тренутку реаговао Ламбулић.

Од самог старта другог полувремена су црвено-бели напали Златибор. Већ у 46. минуту Иванић је добро пробио по левој страни и снажноо гађао са бока, али је Чубраковић успео да сачува мрежу. Само минут касније успела је Црвена звезда да сломи одбрану гостију, Мирко Иванић је одлично гађао са око 20 метара и затресао мрежу Златибораца. Играо се 50. минут када је Звезда дошла до тоталног преокрета, сналажљиви офанзивни везиста је после одбитка рутински погодио за 2:1. Удвостручили су црвено-бели предност за само пет минута, Вељко Николић је одлично предриблао неколико играча у казненом простору гостију, пронашао прави угао и матирао Чубраковића за 3:1. Фуриозна је била Црвена звезда у наставку игре. У 62. минуту Гаврић је добро гађао са дистанце, али је Чубраковић успео да одбрани његов покушај. На велике муке су стављали црвено-бели голмана Златибора.  Припретили су гости минут касније, Судар је добро гађао, али је Зоран Поповић маестрално сачувао мрежу.

Одлично су комбиновали Гаврић и Иванић по левој страни, а онда је млади крилни нападач погодио даљи угао Чубаковићевог гола, на центаршут везисте из Бачког Јарка за 4:1. Распуцали су се црвено-бели у наставку игре. Само два минута касније Фалћинели је одлично прошао и на тацни оставио лопту Канги, који је предриблао голмана и затресао мрежу на празан гол за 5:1. Могла је Звезда и до шестог гола у 75. минуту када је Канга снажно шутирао са око двадесетак метара, али се затресла пречка. Гладни су били голова црвено-бели, Фалћинели је добро гађао у 85. минуту, а онда се лопта одбила до Павкова који је рутински погодио за 6:1 на 100. наступу у дресу Црвене звезде и ставио тачку на меч. 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама