Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Поштујемо Звездин дрес

Шеф стручног штаба Дејан Станковић изнео је очекивања пред утакмицу 36. кола Суперлиге Србије коју ће фудбалери Црвене звезде одиграти против Златибора на стадиону „Рајко Митић“ сутра од 18 часова и 45 минута.

– Надам се ефикасној и отвореној утакмици, имамо циљ да се добро припремимо и будемо спремни до 25. маја, да свако стигне и да одмори, али и да одигра онолико минута колико је потребно да буде у перфектној форми за финале купа. Ова година је била заиста исцрпљујућа за све момке, као и све нас, тако да и пад концентрације и све што је последица тога је нормално. Сутра очекујем једну лепу утакмицу за око – истакао је Дејан Станковић.

Шеф стручног штаба нашег тима истакао је да утакмица која је одиграна против Рада није открила ништа ново и да је сваки меч тест за његове играче.  

– Свака утакмица је тест за све нас, да ли смо достојни дреса или нисмо, бар ја тако гледам на живот у Црвеној звезди, јер је она испред свих и нико не сме да се шали са овим дресом и да га потцењује. Алергичан сам на то и први сам ту да реагујем, за сада све иде како треба, момци дају максимум, ове сезоне су се дали стопостотно и резултати се виде. Ово је историјска година за Црвену звезду захваљујући њима, Европа, првенство, имамо могућност да освојимо дуплу круну, тако да смо извукли максимум из ове сезоне.

Говорио је Станковић и о издању Милана Павкова на претходној утакмици, коју су црвено бели одиграли против Рада.

– Заменио сам га зато што је одиграо 65 минута, имао је прегршт шанси, могао је да да четири или пет голова, није имао среће једноставно. Прво полувреме је могло да се заврши са једним јаким резултатом, после тога и фудбал кажњава, спустиш гард и фудбал те казни, није никаква драма ако се нека утакмица у сезони одигра нерешено, то је нама била тек трећа ове сезоне. У сваку утакмицу улазимо са циљем да је добијемо и кући донесемо три бода. Жао ми је због промашаја Павкова, могла је то да буде једна историјска утакмица за њега, могао је да постигне три, четири или пет погодака. Задовољан сам, он је доста подигао форму од лета прошле године. Ове зиме је одрадио феноменалне припреме, тако да је засигурно једна важна карика у нашем ланцу.

Станковић је истакао да ће од својих играча против Златибора тражити само мало бољу концентрацију у појединим моментима.

-Пробаћемо да завршимо утакмицу против Златибора без примљеног гола. Сигурно да су голови које смо примили резултат пада концентрације. Када једна екипа прима мало голова играч увек мисли да ће неко од саиграча моћи да стигне и углавном смо примали наивне голове. Тражићу само мало већу концентрацију, да пробамо те грешке да елиминишемо и не примамо беспотребне голове.

Одговорио је шеф стручног штаба нашег тима и на питање шта је рекао играчима после завршетка утакмице 35. кола Суперлиге Србије.

-Мени је свака утакмица иста, небитно против кога играм, да ли је то Рад, Партизан, Јавор, Напредак у свакој утакмици идем на победу и да узмем три бода. Момцима нисам ништа рекао, било је пада концентрације и казне те стигну, од утакмице која је требало да се заврши 2:7 до нерешеног резултата. Немам шта да им замерим, имали смо прегршт шанси, бројеви то такође говоре, доста голова смо могли да постигнемо. Идемо даље то је само тек трећи нерешен резултат ове године за Црвену звезду, мислим да је све остало глупо коментарисати.

Говорио је Станковић и о Филипу Фалку који приказује све боље игре у дресу Црвене звезде.

– Фалко доста добро напредује. Требало му је времена да се адаптира, познато је како је дошао на припреме, затим повреда у Суботици, па корона и повратак. Доста добро и јако ради, његови квалитети се не доводе у питање, потребно је само да ухвати јак ритам тренинга. Полако се навикава, задовољан сам његовим односом, понашањем, полако га и група прихвата онако како треба и од њега можемо доста очекивати у наредном периоду. Нећу ризиковати са Фалком да игра на свака три дана ако то није преко потребно, њему треба доста минута, тако да ћемо гледати да његово ротирање буде у сврху онога што нас чека на крају.

Шеф стручног штаба Црвене звезде истакао је да верује да ће црвено-бели већ против Златибора стићи до цифре од 100 голова и бодова на табели Суперлиге Србије.

– Ја се надам, наставићемо у такмичарском ритму, играмо код куће, бранимо нашу кућу, тако да очекујем три бода и добру игру моје екипе.  

Некадашњи капитен Црвене звезде говорио је и о Ел Фарду Бену који се налази на посебном режиму исхране због Рамазана.

– Бен је један од фудбалера који је на специфичном режиму исхране, али се полако навикава. Причали смо доста са њим, почетак је поприлично тежак, после тога се организам навикне на напоре и његово поштовање вере, тако да је сада све у реду. Бен ће бити стопостотно спреман за завршетак сезоне и оно што је у овом тренутку навјважније – истакао је Дејан Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама