Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda pregazila Partizan za polufinale plej-ofa

Vaterpolisti Crvene zvezde plasirali su se u polufinale plej-ofa Superlige Srbije pošto su i u revanš meču četvrtfinala bili bolji od Partizana, ovoga puta rezultatom 14:2.

Crveno-beli su u prvom meču na Banjici trijumfovali rezultatom 12:6, pa su mogli rasterećenije da uđu u duel sa večitim rivalom.

Izabranici Aleksandra Filipovića su furiozno krenuli u bitku sa Partizanom. Goleadu našeg tima započeo je Vukićević, a nastavili su Smiljević, Subotić i Radović, da bi Vukićević još jednom zatresao mrežu rivala za 5:0. U završnici prvog poluvremena Vićković je postigao i šesti gol i tada je bilo jasno da će Crvena zvezda i definitivno među četiri najbolja tima u državi.

Naša ekipa se nije opustila u nastavku susreta i golom Milojevića nastavila seriju. Partizan prvi gol postiže tek sredinom trećeg perioda, a Zvezda sa još dva gola, Vukićevića i Tankosića, povećava prednost. U poslednjih 15 sekundi trećeg dela „pala“ su još dva gola, po jedan na obe strane, a strelac za crveno-bele bio je Subotić.

U poslednjoj četvrtini naši vaterpolisti su postigli još četiri pogotka (Šulc 2, Šimicu i Milojević), a nisu primili nijedan i sa ubedljivih 14:2 overili plasman u polufinale.

U polufinalu plej-ofa Crvena zvezda će igrati protiv pobednika duela Novi Beograd 11. april – Zemun. Prvi susret Novi Beograd je rešio u svoju korist rezultatom 14:2. U drugom polufinalu sastaće se Radnički i Šabac.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 14:2 (5:0, 1:0, 4:2, 4:0)

Beograd – Bazen: SRC Milan Gale Muškatirović – 25. maj. Sudije: Putniković, Raković-Krstonošić. Isključenja: Crvena zvezda 9, Partizan 13.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Vićković 1, Marković, Subotić 2, Milojević 2, Šulc 2, Basara, Rađen, Vukićević 3, Šimicu 1, Radović 1, Aleksić, Smiljević 1. Trener: Aleksandar Filipović.

PARTIZAN: Bulajić, Čubrilo, Barać, Nešić, Gak, Jakšić, Vergara, Rikardo, Rodić 1, Aksentijević 1, Andrin, Mitrović, Bućan. Trener: Miloš Korolija.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama