Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Rad – Crvena zvezda 2:2 (1:2)

Fudbaleri Crvene zvezde su remizirali protiv Rad (2:2) na gostujućem terenu u okviru 35. kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića su odlično ušli u meč i imali veliku terensku inicijativu, ali je falilo više sreće u završnici. Za naš tim golove su postigli Filipo Falko i Milan Pavkov.
 

Rad – Crvena zvezda 2:2 (1:2)

Stadion: ,,Kralj Petar Prvi“.

Sudija: Nenad Minaković.

Strelci: Mladenović u 43. i Šarić u 75. minutu za Rad, a Falko u 31, Pavkov u 42. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Đorić, Busnić (Rad).

Rad: Kahriman, Đorić(od 84. Trninić), Kaluđerović, Ciger, Mladenović(od 84. Gazivoda), Busnić, Šarić(od 76. Damnjanović), Blažić, Stojsavljević, Karaklajić(od 65. Jovanović), Tučević.

Rezerve: Leković, Tanović, Stanisavljević, Gazivoda, Damnjanović, Jovanović, Miličković, Gojković, Adžibaba, Bajić, Trninić.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Degenek, Gobeljić, Petrović(od 76. Petrović), Nikolić(od 60. Srnić), Ivanić, Falko(od 76. Krstović), Gavrić(od 60. Bakajoko), Pavkov(od 60. Falćineli).

Rezerve: Ćopić, Milunović, Sanogo, Srnić, Bakajoko, Vukanović, Falćineli, Krstović.

Sa velikom inicijativom su crveno-beli ušli u meč. Već u petom minutu je Pavkov dva puta dobro gađao glavom, ali je Kahriman uspeo da sačuva mrežu. Konstantno je Zvezda napadala protivnika, a u 13. minutu je Gavrić gađao iznad prečke na dobar centaršut Gajića. Četiri minuta kasnije je Nikolić odlično uposlio Pavkova, koji je ,,iz prve” gađao, ali je Kahriman još jednom odbranio udarac našeg napadača. U velikom problemu da iznese loptu sa svoje polovine je bio Rad u prvih pola sata meča. Kružili su igrači Crvene zvezde oko gola Kahrimana, a Pavkov je čak pet puta bio u šansi da ugrozi gol ekipe sa Banjice.

Uspela je Zvezda da slomi odbranu domaćina i povede u 31. minutu. Ivanić je odlično driblao na desnoj strani, a onda je uočio samog Falka, koji je posle varke telom ,,izbacio” defanzivce domaće ekipe i rutinski pogodio sa pet metara za 1:0. Gosti su po prvi put zapretili preko Kaluđerovića u 38. minutu, kada je udarcem zatresao stativu Borjana. Udvostručili su crveno-beli prednost u 42. minutu, kombinovali su Falko i Gajić na desnoj strani, a posle odbrane Kahrimana, lopta je došla do Pavkova, koji je sve to odlično ispratio i pogodio na prazan gol za 2:0. Samo minut kasnije je uspela domaća ekipa da smanji rezultat na 2:1 pogotkom Mladenovića.

Nešto slabiji tempo je bio na startu drugog poluvremena. Zvezda je zapretila u 50. minutu, kada je Falko gađao sa distance, ali siguran je bio Kahriman. Igrao se 63. minut kada je Bakajoko gađao sa distance, ali je golman domaćih uspeo da odbrani njegov pokušaj. Rad je poravnao rezultat u 75. minutu preko Šarića, a Krstović iako je uneo neophodnu svežinu u redove tima Dejana Stankovića, u nekoliko navrata bio je bez sreće u završnici. Stegli su crveno-beli obruč oko gola Rada, bilo je mnogo izglednih prilika, ali se rezultat nije menjao. Falćineli je u 88. minutu mogao da reši pitanje pobednika, ali je gađao preko gola Kahrimana, što je bila i poslednja konkretna prilika na meču. 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama