Hokej Hokej/Vesti

Kuda ide SKHL Crvena zvezda?

Još jedna hokejaška sezona je za nama. SKHL Crvena zvezda je i ove sezone osvojila prvenstvo Srbije za seniore, a tom uspehu su se pridružili i veterani našeg kluba koji su takođe postali šampioni. Međutim, ono na čemu se klub gradi, a to su mlađe selekcije, ove sezone su zakazale i primat je otišao na stranu večitog rivala, ekipe Partizana.

U ovom tekstu nećemo se samo baviti rezultatima nego ćemo se probati dotaći krucijalnih problema koji su doveli da klub, koji je do pre dve sezone bio neprikosnoven u skoro svim selekcijama, sada polako gubi taj primat.

Prva i osnovna stvar koja je destabilizovala (po našem mišljenju) klub, bio je odlazak glavnog čoveka zaslužnog za sve uspehe SKHL Crvena zvezda, Gorana Đakovića. Ne samo da je gospodin Đaković svojim ličnim ulaganjima pomogao da klub dođe na mesto na kojem i zaslužuje da bude, nego je Zvzeda u Đakoviću imala jednog velikog borca koji pre svega nije dao nikome da destabilizuje klub, ni Savezu, ni Partizanu. Verovatno se sećate tekstova koji su se pojavljivali na našem portalu u kojima ste imali priliku da čitate izjave gospodina Đakovića, koji je stao na crtu dotičnima i branio čast i interes Crvene zvezde.

Međutim, po njegovim rečima, on se umorio od svega i odlučio je da se povuče i da klub ostavi onima koji su hteli neku vrstu reorganizacije. U grupi tih ljudi, najveći broj njih su činili roditelji čija deca igraju u Crvenoj zvezdi, kao i gospodin Dule Novaković koji je do tada bio predsednik Hokejaškog Saveza Beograda.

Kako je sezona odmicala Zvezda nikako nije uspela da uđe u tranziciju, pa Uprava kluba još uvek nije zvanično oformljena, a ako i ima naznaka nekog oformljenja, prvo sve to mora da prođe Skupštinu kluba koja (barem po našim saznanjima) još uvek nije zakazana. Ipak, malo smo uspeli da istražimo i iščačkamo neke informacije (iako smo ih do pre ove sezone dobijali redovno iz kluba), pa smo saznali da je gospodin Novaković sada glavna osoba u klubu, a mi ćemo pokušati da ovih dana stupimo s njim u kontakt i uradimo intervju na temu “Kuda ide SKHL Crvena zvezda”, te da saznamo šta u klubu planiraju da učine kako bi ove prethodna sezona, koja je što se mlađih selekcija tiče bila za zaborav, bila zaboravljena i kako klub planira da ponovo uspostavi dominaciju na svim poljima.

Ipak, već sada Zvezda na neki način dobija šamare koji dolaze iz protivničkog tabora. Nakon što je jedan od najboljih igrača i jedna od legendi kluba, Igor Kosović, pre nekoliko sezona završio u Partizanu, pa nakon što je Jovica Rus otišao u Vojvodinu, još jedna legenda srpskog hokeja i čovek koji je igrao za Crvenu zvezdu (izabran i u najbolju postavu svih vremena) otišao je u Partizan. Radi se o Ivanu Prokiću. Po nama je to veliki šamar za klub da takav čovek nije završio tamo gde mu je i mesto i to samo pokazuje da Partizan pokušava na sve načine da preuzme primat u mlađim selekcijama koje su i najbitnije za razvijanje hokeja na ledu.

Upravo su nas ove stvari potakle da napišemo ovaj tekst, u nadi da će novi odgovorni ljudi u Crvenoj zvezdi uvideti da treba ozbiljno da zasuču rukave i prionu na posao, te vrate Zvezdine slekecije na ono mesto koje im i pripada.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

3 Komentara

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama