Хокеј Хокеј/Вести

Куда иде СКХЛ Црвена звезда?

Још једна хокејашка сезона је за нама. СКХЛ Црвена звезда је и ове сезоне освојила првенство Србије за сениоре, а том успеху су се придружили и ветерани нашег клуба који су такође постали шампиони. Међутим, оно на чему се клуб гради, а то су млађе селекције, ове сезоне су заказале и примат је отишао на страну вечитог ривала, екипе Партизана.

У овом тексту нећемо се само бавити резултатима него ћемо се пробати дотаћи круцијалних проблема који су довели да клуб, који је до пре две сезоне био неприкосновен у скоро свим селекцијама, сада полако губи тај примат.

Прва и основна ствар која је дестабилизовала (по нашем мишљењу) клуб, био је одлазак главног човека заслужног за све успехе СКХЛ Црвена звезда, Горана Ђаковића. Не само да је господин Ђаковић својим личним улагањима помогао да клуб дође на место на којем и заслужује да буде, него је Звзеда у Ђаковићу имала једног великог борца који пре свега није дао никоме да дестабилизује клуб, ни Савезу, ни Партизану. Вероватно се сећате текстова који су се појављивали на нашем порталу у којима сте имали прилику да читате изјаве господина Ђаковића, који је стао на црту дотичнима и бранио част и интерес Црвене звезде.

Међутим, по његовим речима, он се уморио од свега и одлучио је да се повуче и да клуб остави онима који су хтели неку врсту реорганизације. У групи тих људи, највећи број њих су чинили родитељи чија деца играју у Црвеној звезди, као и господин Дуле Новаковић који је до тада био председник Хокејашког Савеза Београда.

Како је сезона одмицала Звезда никако није успела да уђе у транзицију, па Управа клуба још увек није званично оформљена, а ако и има назнака неког оформљења, прво све то мора да прође Скупштину клуба која (барем по нашим сазнањима) још увек није заказана. Ипак, мало смо успели да истражимо и ишчачкамо неке информације (иако смо их до пре ове сезоне добијали редовно из клуба), па смо сазнали да је господин Новаковић сада главна особа у клубу, а ми ћемо покушати да ових дана ступимо с њим у контакт и урадимо интервју на тему “Куда иде СКХЛ Црвена звезда”, те да сазнамо шта у клубу планирају да учине како би ове претходна сезона, која је што се млађих селекција тиче била за заборав, била заборављена и како клуб планира да поново успостави доминацију на свим пољима.

Ипак, већ сада Звезда на неки начин добија шамаре који долазе из противничког табора. Након што је један од најбољих играча и једна од легенди клуба, Игор Косовић, пре неколико сезона завршио у Партизану, па након што је Јовица Рус отишао у Војводину, још једна легенда српског хокеја и човек који је играо за Црвену звезду (изабран и у најбољу поставу свих времена) отишао је у Партизан. Ради се о Ивану Прокићу. По нама је то велики шамар за клуб да такав човек није завршио тамо где му је и место и то само показује да Партизан покушава на све начине да преузме примат у млађим селекцијама које су и најбитније за развијање хокеја на леду.

Управо су нас ове ствари потакле да напишемо овај текст, у нади да ће нови одговорни људи у Црвеној звезди увидети да треба озбиљно да засучу рукаве и приону на посао, те врате Звездине слекеције на оно место које им и припада.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

3 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама