Košarka Košarka/Vesti

EL: Crvena zvezda na završnom turniru ANGT u Valensiji

KK Crvena zvezda dobio je specijalnu pozivnicu Evrolige za učešće juniorskog tima našeg kluba na završnom turniru ANGT F8 koji će se ove godine održati od od 3. do 5. juna u Valensiji!

Zvanični poziv KK Crvena zvezda od strane Evrolige stigao je u četvrtak, a crveno-beli će se takmičiti u grupi A sa ekipama madridskog Reala, litvanskog Žalgirisa i francuskog ASVEL-a. U grupi B nalaze se ekipe Barselone, Stela Azure, Mege i domaćina Valensije.

KK Crvena zvezda tako će se još jednom naći na završnom turniru najjačih juniorskih ekipa Evrope koji je osvojila 2014.godine u Milanu, i još dva puta igrala finala u Madridu i Berlinu.

Ova specijalna pozivnica predstavlja još jednu potvrdu odlične saradnje i partnerskog odnosa koji KK Crvena zvezda mts ima sa Evroligom već dugi niz godina, i to ne samo kroz višegodišnju odličnu organizaciju juniorskog kvalifikacionog turnira, već kroz promociju i realizaciju svih važnih projekata i programa Evrolige. Takođe, ovu pozivnicu vidimo i kao potvrdu kvaliteta našeg rada sa mladjim selekcijama koja je prepoznata i od strane Evrolige već dugi niz godina.

Crvena zvezda je redovan učesnik završnih turnira juniorske Evrolige „ANGT” od 2012. godine, i u tom periodu crveno-beli su osvojili titulu u Milanu, odigrali još dva finala u Madridu i Berlinu, promovisali veliki broj igrača, od kojih su mnogi bili, ili su i danas, standardni prvotimci Crvene zvezde.

Juniori Crvene zvezde ove godine na kvalifikacionom turniru u Železniku poraženi su u dramatičnom finalu 80:82, ali će se potpuno zasluženo naći među 8 najboljih juniorskih timova Evrolige.

Crveno-beli će otvoriti turnir u četvrtak 03.06.2021. godine u 12 časova utakmicom sa ASVELOM, dan kasnije u isto vreme sledi duel sa Žalgirisom, a 05.06. od 14 časova sledi najteži ispit i utakmica sa madridskim Realom.

Finalna utakmica u kojoj će se sastati prvoplasirane ekipe dve grupe na programu je u nedelju od 11 časova u dvorani „La Fonteta“ u Valensiji.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama