Кошарка Кошарка/Вести

ЕЛ: Црвена звезда на завршном турниру АНГТ у Валенсији

КК Црвена звезда добио је специјалну позивницу Евролиге за учешће јуниорског тима нашег клуба на завршном турниру АНГТ Ф8 који ће се ове године одржати од од 3. до 5. јуна у Валенсији!

Званични позив КК Црвена звезда од стране Евролиге стигао је у четвртак, а црвено-бели ће се такмичити у групи А са екипама мадридског Реала, литванског Жалгириса и француског АСВЕЛ-а. У групи Б налазе се екипе Барселоне, Стела Азуре, Меге и домаћина Валенсије.

КК Црвена звезда тако ће се још једном наћи на завршном турниру најјачих јуниорских екипа Европе који је освојила 2014.године у Милану, и још два пута играла финала у Мадриду и Берлину.

Ова специјална позивница представља још једну потврду одличне сарадње и партнерског односа који КК Црвена звезда мтс има са Евролигом већ дуги низ година, и то не само кроз вишегодишњу одличну организацију јуниорског квалификационог турнира, већ кроз промоцију и реализацију свих важних пројеката и програма Евролиге. Такође, ову позивницу видимо и као потврду квалитета нашег рада са младјим селекцијама која је препозната и од стране Евролиге већ дуги низ година.

Црвена звезда је редован учесник завршних турнира јуниорске Евролиге „АНГТ” од 2012. године, и у том периоду црвено-бели су освојили титулу у Милану, одиграли још два финала у Мадриду и Берлину, промовисали велики број играча, од којих су многи били, или су и данас, стандардни првотимци Црвене звезде.

Јуниори Црвене звезде ове године на квалификационом турниру у Железнику поражени су у драматичном финалу 80:82, али ће се потпуно заслужено наћи међу 8 најбољих јуниорских тимова Евролиге.

Црвено-бели ће отворити турнир у четвртак 03.06.2021. године у 12 часова утакмицом са АСВЕЛОМ, дан касније у исто време следи дуел са Жалгирисом, а 05.06. од 14 часова следи најтежи испит и утакмица са мадридским Реалом.

Финална утакмица у којој ће се састати првопласиране екипе две групе на програму је у недељу од 11 часова у дворани „Ла Фонтета“ у Валенсији.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама