Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkašice SDCZ

Bojana Drča i Jelena Lazić prva pojačanja Crvene zvezde

Ženski odbojkaški klub Crvena zvezda dobio je velika, prva pojačanja za narednu sezonu! Posle deset godina Bojana Drča se vratila u svoj klub i zajedno sa Jelenom Lazić u prisustvu generalnog direktora OK Crvena zvezda Nikole Rosića i člana UO Milana Vujka potpisale ugovor sa crveno-belima.

Ženski odbojkaški klub Crvena zvezda je dobio pojačanja u vidu povratka svetskog tehničara, izvrsnog dizača sa neprocenjivim iskustvom i jednog od najboljih poentera i primača BPŠ Superlige, Bojane Drče (Živković) i Jelene Lazić.

Bojana je u periodu od 2006. do 2011. nastupala za Crvenu zvezdu i organizovala igru jedne od najuspešnijih i najboljih klupskih generacija. Uz dve duple krune koje su uspostavile dominaciju u srpskoj odbojci, Crvena zvezda je osvojila dve medalje na završnim turnirima CEV Kupa. U Beogradu, u hali „Pionir“ 2008.godine izabranice Ratka Pavlićevića su osvojile treće mesto, da bi dve godine kasnije u Bakuu osvojile srebro posle poraza od italijanskog Busto Arsicija u finalu.

Priznanje za najboljeg tehničara Bojana je dobila 2010. u Bakuu a za najboljeg blokera turnira 2008. godine u prepunom „Pioniru“.

Rođena je 29.marta 1988. godine u Beogradu, ponikla je u Poštaru, sa kojim je osvojila duplu krunu 2006. godine. Iz rodnog grada se 2011. zaputila u Cirih i započela inostranu karijeru u Voleru, za koji je nastupala u dva navrata. Između dva nastupa za Volero (2011-12) igrala je za Omičku iz Omska i dve sezone za Ilkbank iz Ankare, a posle Volera (2015-17) u francuskom Le Kaneu. Od 2018. do 2020. godine nosila je dres aktuelnog šampiona Rusije, Lokomotive iz Kalinjingrada. Ove godine se ostvarila u najbitnijoj ulozi, pa se posle godinu dana pauze, vraća na teren u najdražem dresu.

– Moji prioriteti ove godine bili su ostanak u Beogradu i porodica, i mislim da je logičan izbor bio da se vratim u svoju Crvenu zvezdu. Mislim da ću svojim iskustvom uspeti ovim mladim devojkama da pomognem, koliko mogu, i da ćemo zajedničkim snagama vratiti Zvezdu u sam vrh srpske odbojke. Mislim da se pravi super priča u Zvezdi i počastvovana sam da budem deo te priče i nadam se da će tako i biti, da ćemo napraviti uspeh.

Sastavni i standardni deo reprezentacije je od 2009. godine. Dirigovala je igrom nacionalnog tima koji je 2017. godine postao šampion Evrope u Bakuu, 2018. godine svetski šampion u Japanu, a deo tima bila je i u osvajanju olimpijske medalje iz Rio de Žaneira 2016.godine. U kolekciji medalja ima i bronzu sa EP 2015 u Roterdamu, srebro sa Svetskog kupa iste godine, i tri zlatne medalje u Evropskoj ligi.

Jelena Lazić, doskorašnji kapiten ŽOK Tent, prethodnih sezona se iskristalisala kao jedan od najboljih poentera i primača domaćeg šampionata.

Jelena je rođena 8.maja 1995. godine u Osečini, a prve seniorske korake napravila u Vizuri. Nastupala je za Jedinstvo iz Stare Pazove, zatim beogradski Radnički, da bi od 2014. do 2017. nosila dres Dinama iz Pančeva, odakle je prešla u redove Tenta. Sa ekipom iz Obrenovca je u sezoni 2019/20 proglašena za šampiona države, a u nedavno završenoj sezoni bila vicešampion, uz učešće u polufinalu CEV Kupa.

Uz ubojit smeč, poznata je i po odličnim servisima, sa 454 poena u protekloj sezoni je bila drugi poenter BPŠ Superlige, uz prosek od 15 poena u finalnoj seriji plej-ofa. U sezoni 2019/20 do prekida bila je najbolji poenter lige.

– Drago mi je što sam došla u Crvenu zvezdu, u veliko sportsko društvo i drago mi je što ću igrati sa Bojanom, koja je jedna od naših najboljih odbojkašica. Verujem da ću sa devojkama koje su mlađe od mene naći zajednički jezik, kao što je to bilo u Tentu. Verujem da će ovo biti jedna uspešna sezona za nas. 

Nikola Rosić, generalni direktor OK Crvena zvezda, izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem prvih pojačanja.

– Radimo, napredujemo, stvaramo šampionski tim, blizu smo da napravimo jednu jako dobru ekipu koja će se boriti za titulu. Na dobrom smo putu, dobili smo dve jako kvalitetne, iskusne igračice, koje će pomoći našim mladim nadama da ostvarimo zajednički cilj, najbolji mogući rezultat, a to je borba za titulu. 

Milan Vujko, član UO OK Crvena zvezda, potvrdio je šampionske ambicije.

– Naravno, šampionska Zvezda u Srbiji, šampionska Zvezda i u Evropi. Znamo kako evropski klubovi funkcionišu, koliko je bitan oporavak, pažnja, stabilna finansijska situacija, dobar stručni kadar koji već imamo, još boljeg generalnog direktora Nikolu Rosića, a sada i dobre igrače.

Bojana, Jelena, dobrodošle u Crvenu zvezdu!

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama