Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Raspucani omladinci hitaju ka tituli

Juniori Crvene zvezde ubedljivo su savladali RFK Novi Sad rezultatom 6:0 u okviru 32. Omladinske lige Srbije. Posebno inspirisan na današnjem meču bio je Nikola Mituljikić koji je postigao het-trik , a pobedu su potvrdili golovima Marko Stojanović sa dva pogotka i Petrović koji je mrežu zatresao jednom.

Crvena zvezda – RFK Novi Sad 6:0 (3:0)

Stadion: ,,Tereni Omladinske škole FK Crvena zvezda”.

Sudija: Darko Jeknić.

Strelci: N. Mituljikić u 35, 42. i 63, M. Stojanović u 45. i 75. i Petrović u 68. minutu.

Crvena zvezda: Ćopić(od 69. Marinković), Krstić(od 46. Petrović), Leković, Lukić, Radojević, Ćurić, J. Mituljikić, M. Stojanović, Knežević(od 46. Pirgić), N. Mituljikić(od 66. Kahvić), Bačanin.

RFK Novi Sad: Zaviš, Vranješ, Zekić(od 46. Vulić), Panić, Kostić, Ivan, Polić(od 46. Janjić), Stojanović(od 69. Pankov), Stojak(od 46. Kulpinac), Petrović, Borovnica.

Izabranici Marka Neđića  ušli su veoma borbeno u meč i od samog starta imali veliku inicijativu koju su kasnije naplatili golovima. Igrao se 12. minut kada je Nikola Mituljikić maestralno gađao iz kornera direktno u gol, ali je pogodio prečku. Potpuno je Zvezda vladala terenom, a najčešče su se pred golom Novosađana nalazili Marko Stojanović i Mateja Bačanin. Kapitulirala je odbrana gostiju 35. minutu, Knežević je odlično proigrao Nikolu Mituljikića koji je predriblao golmana i rutinski pogodio na prazan gol za 1:0. Mogla je Zvezda i da poveća vođstvo u 37. minutu kada je Marko Stojanović odlično gađao sa desetak metara, ali je lopta prešla iznad prečke.

Igrao se 42. minut kada je Radojević dobro prošao po levoj strani i ,,na tacni” ostavio loptu Nikoli Mituljikiću, a krilni napadač naše ekipe je sa lakoćom pogodio za 2:0. U smiraj prvog poluvremena crveno-beli su došli do ubedljivog vođstva kada je Krstić odlično probio u kazneni prostor, a Stojanović bio najviši u skoku i matirao Zaviša.

Na startu drugog poluvremena, Bačanin je petom proigrao Pirgića koji je snažno gađao sa leve strane, ali je zatresao spoljnu mrežu. Uspeo je Nikola Mituljikić da dođe do het-trika u 63. minutu kada je Petrović odlično ubacio loptu u kazneni prostor sa desne strane, a krilni napadač naše ekipe glavom sproveo loptu u mrežu. Samo pet minuta kasnije posle gužve u šesnaestercu, najbolje se snašao David Petrović i iz polu-voleja pogodio za 5:0. Nije uspeo Nikola Mituljikić u prvom poluvremenu da postigne pogodak iz kornera, ali je to pošlo za rukom Marku Stojanoviću koji je u 75. minutu meastralno ,,zafelširao” loptu i pogodio iz ugla za konačnih 6:0.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama