Košarka Košarka/Vesti Košarka/Ženska košarka

Helena Kovačević potpisala ugovor sa Crvenom zvezdom

Helena Kovačević je potpisala višegodišnji ugovor sa šampionom Srbije, KKŽ Crvena zvezda Kombank.

Odmah po osvajanju 32. šampionske titule, KKŽ Crvena zvezda razmišlja o budućnosti i devojkama koje će činiti oslonac budućih klupskih uspeha.

Helena Kovačević je potpisala četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Deo Zvezdinog sistema je od 2017.godine, u tekućoj sezoni je nastupala za juniorsku ekipu, a prošla je i kadetsku selekciju u crveno-belom. Za prvi tim Crvene zvezde je debitovala 15.januara 2020. godine u pobedi 64-57 nad ekipom KŽK Partizan 1953 u okviru WABA lige. Nastupila je na 11 utakmica za seniorsku ekipu i postigla 22 poena.

Rođena je 31.marta 2003. godine u Vlasenici, visoka je 176cm i igra na pozicijama dva i tri. Juniorski je reprezentativac BiH, a bila je kapiten kadetske nacionalne selekcije.

Helena nije krila zadovoljstvo posle potpisivanja profesionalnog ugovora sa Crvenom zvezdom.

– Drago mi što sam nastavila saradnju sa klubom koji ima veliku tradiciju, zdravu sredinu i kvalitetnu školu košarke, gde ću moći da se razvijam i napredujem. Želim da se zahvalim mojim trenerima, koji veruju u mene i koji su mi omogućili ovu priliku, a ja ću dati sve od sebe da opravdam njihova i svoja očekivanja u crveno-belom dresu.

KKŽ Crvena zvezda Kombank u narednom periodu nastaviće sa projektovanjem ekipe za narednu sezonu.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama