Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda ubedljiva protiv Taša

Vaterpolistkinje Crvene zvezde pobedile su Taš 2000 rezultatom 20:3, u drugom kolu druge faze Prvenstva Srbije. Crveno-bele će osmog maja igrati sa Palilulom, a izvesno je da će se iste ekipe sastati i u polufinalu plej-ofa.

Zvezda je još jednom lako pobedila mladu ekipu Taša. Sredinom prve četvrtine domaćem timu vođstvo je donela kubanska igračica, Sesilija Diaz Mesa, koja je bila i najefikasnija na današnjem meču sa šest golova. Jelena Šarac je duplirala prednost, a potom je i Taš preko Jovane Radonjić došao do prvog pogotka. Usledila je serija od tri pogotka Zvezde u poslednjih 100 sekundi prve četvrtine i vođstvo od 5:1. Igračice Dragane Ivković su nastavile da tresu mrežu do ubedljivih 15:1, koliko je bilo dva i po minuta pre kraja treće četvrtine i čekao se samo konačni rezultat.

Gotovo sve igračice Crvene zvezde su se upisale u listu strelaca. Najefikasnija je bila Diaz Mesa sa šest golova, dok su po tri postigle Tara Pejčić i Andrea Gašić, a dva Milica Zelić. Kod Taša je Jovana Radonjić postigla dva, a Anastasija Koreni jedan pogodak.

U drugoj utakmici drugog kola grupe za plasman od 1. do 4. mesta, Palilula i Vojvodina su odigrale nerešeno 8:8, pa te dve ekipe kolo pre završetka grupne faze imaju po deset bodova, ali su Novosađanke u boljoj poziciji, pošto imaju bolji međusobni skor od Palilule, a u poslednjem kolu dočekuju Taš 2000.

Crvena zvezda – Taš 2000 20:3 (5:1, 5:0, 6:1, 4:1)

CRVENA ZVEZDA: Karličić, Lukić 1, J. Lujić 1, Teodorović 1, I. Lujić 1, Pejčić 3, Milovanović 1, Šarac, Mesa 6, Miljković, Gašić 3, Zelić 2, Antanasijević, Todorovski. Trener: Dragana Ivković.

TAŠ 2000: Ivković, Bogosavljević, Koreni 1, Stevanović, Marinković, Todorović, Radonjić 2, Spahić, Lazarević, Milenković, Jelenić, Milenković, Janković. Trener: Ivana Ćorović.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama