Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Rukometašice bez bodova u Kikindi

Izabranice Vesne Bojković pretrpele četvrti poraz u Super B ligi, u okviru 17.kola domaća Kikinda je bila uspešnija rezultatom 24:22 (14:12).

Na istom mestu gde su poraženi rukometaši proteklog vikenda, nažalost, ovog vikenda su poražene rukometašice.

Utakmica je imala čudan tok i nekarakterističan za Crvenu zvezdu. I pored dobrog početka i vođstva 1:5 na startu, Zvezda nije uspela da sačuva prednost. Kikinda je preko Željane Radaković jurila rezultat, Zvezda preko Jovane Ristić održavala razliku. Usledila je serija promašaja i grešaka u napadu, što je domaća ekipa iskoristila i prvo stigla do izjednačenja u 23.minutu (9:9), pet minuta kasnije i prvi put povela na meču, da bi u seriji 4:1 u finišu, u kojoj se istakla Milica Perović, sačuvala vođstvo i sa 14:12 se otišlo na poluvreme.

Za 10 minuta u nastavku, Zvezda je dozvolila samo jedan gol protivnicama, Tamara Jelić vezala nekoliko intervencija, ali neverovatno je da nisu uspevale njene saigračice da stignu do izjednačenja. Veliki broj grešaka, neiskorišćenih napada i zicera, do novog gola Radakovićeve u 40.minutu. Kikinda je uspela da se odlepi na tri gola, razlika koju je Zvezda uspela da stigne preko Jovane Ristić i Jelene Kostrešević u 56.minutu, ali su Sivčeva i Čočaj donele pobedu svojoj ekipi i treće mesto na tabeli. Konačan rezultat postavila je Anđela Gudžić, 24:22.

Sa po 6 golova najefikasnije su bile kapiten Jovana Ristić i Tamara Đurković, Jelena Kostrešević je postigla 4.

Najbitniji mečevi nas očekuju posle pauze. Prvi u nizu protiv Petrovaradina.

KIKINDA – CRVENA ZVEZDA 24:22 (14:12)

Kikinda, hala: SC „Jezero“. Bez gledalacaSudije: Bojan Jevremović i Vukašin Radosavljević (Valjevo). Isključenja: Kikinda 4, Crvena zvezda 6 minuta. Sedmerci: Kikinda 6(3), Crvena zvezda 3(2).

KIKINDA: Al.Čabrilo, Babić, Knežević, Bjelić, Radaković 6(2), Erdeljan, Perović 6, Radović, Olah, Latinović 1, Sivčev 2, Čočaj 4, Ana Čubrilo, Vujnović, Đukičin 5(1). Trener: Vladimir Mitreski

CRVENA ZVEZDA: Mitić, Šašić, Petković, Momčilović, Ristić 6(1), Đurković 6(1), Ćorić, Erić, Jelić, Stašić, Krća, Kunčer 1, Gudžić 2, Kostrešević 4, Andrić, Protić 2. Trener: Vesna Bojković

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama