Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Crvena zvezda – Crvenka 26:24 (14:15)

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Crvenku u okviru 6.kola plej-aut doigravanja ARKUS lige, u „Šumicama“ – 26:24 (14:15).

Pobeda je značila i matematički opstanak u Superligi za Crvenu zvezdu, dok je Crvenka imala pred sobom samo jedan ishod, pobedu u „Šumicama“. Nisu uspeli Crvenčani, i pored prednosti u prvom poluvremenu, i četiri gola zalihe. Dimitrije Jelić je bio najzaslužniji za nove bodove potvrdu statusa superligaša za našeg tima.

Zvezda je bila nervozniji tim, što je išlo u prilog gostima. Posle igre gol za gol, Crvenka u 11.minutu došla do 5:8, a zatim i u 25.minutu do 10:14 golom Račića, uz nepriznati gol Aleksi Miloševiću. Zatražio je tajm-aut Žikica Milosavljević, Zvezda odgovorila sa tri gola, dva puta Horvat i Jović, ali su ipak zadržali Crvenčani gol prednosti pred odmor, 14:15.

Već posle pet minuta drugog dela poluvremena Zvezda je bila tim koji je imao dva gola prednosti (18:16), koju do kraja nije ispuštala. U nekoliko navrata su mogli crveno-beli da se odlepe i ranije reše pitanje pobednika, ali su imali drugu priliku zahvaljujući Dimitriju Jeliću. Jelić je „skinuo“ tri čista zicera gostima, a u 49.minutu zaustavio nonšalantan pokušaj Savića sa sedam metara pri rezultatu 22:21, uhvativši živu loptu. Jelićeve odbrane dale su samopouzdanje ekipi, a bitan trenutak u 50.minutu krunisao je golom, posle odlične odbrane, kapiten Ivan Rajićević u kontranapadu za 23:21. Jelić je zatim dva puta sa krila odbranio udarce Vuka Perovića, Zvezda do kraja igrača bez Horvata zbog isključenja, a Viktor Matičić i Mirko Đurović potvrdili trijumf, 26:24.

Jelić je sa 11 odbrana zasluženo bio igrač meča, dok su najefikasniji bili Viktor Matičić sa 6, Aleksa Milošević sa 5, odnosno Ivan Horvat i Mirko Đurović sa 4 gola.

Crvena zvezda se sa 15 bodova vratila na prvo mesto plej-aut grupe, i ima bolji skor i četiri boda više od Obilića koji je pretposlednji. U narednom kolu, nakon nove pauze, sledi gostovanje u Zrenjaninu ekipi Proletera, koja je sa 11 bodova zbog boljeg međusobnog skora ispred Obilića.

U poslednjem kolu, Zvezda će dočekati Spartak.

CRVENA ZVEZDA – CRVENKA 26:24 (14:15)

Beograd, hala: „Šumice“. Bez gledalacaSudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad) i Aleksandar Pandžić (Zrenjanin). Isključenja: Crvena zvezda 8, Crvenka 4 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 3(3), Crvenka 3(2).

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Đurović 4, Horvat 4, Lazić, Stevović 2, Todorović, Milošević 5, Milunović, Jović 1, Majes 1, Rajičević 1, Jelić, Matičić 6(3), Blagojević, Breti, Rogan. Trener: Žikica Milosavljević

CRVENKA: Marjanac, Radonjić, V.Perović 5, Nikolić, Tasić 4, Pavićević, Karanović 3, Ivić 1, N.Perović, Račić 1, Čabrilo 4, Vitas, Vukadinović, Bošković 6, Karavezić, Savić. Trener: Vladimir Zejak

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama