Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Stanković: Motivišu nas teške utakmice

Fudbaleri Crvene zvezde će u nedelju od 17 časova gostovati Inđiji u okviru 33. kola Superlige Srbije, a očekivanja pred ovaj duel izneo je šef stručnog štaba Dejan Stanković.
 

– Prethodni put kada smo igrali protiv Inđije na njihovom terenu bilo je 1:1, u kupu 2:1. Jednostavno nekada se dešava da ti protivnik malo više ne leži i imaš više problema. Još uvek matematički nismo obezbedili titulu, tako da naš cilj ostaje isti. Volim kada imamo teške situacije, teške utakmice i protivnike jer u takvim mečevima samo možemo da porastemo kao ekipa i ništa drugo – istakao je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

Govorio je Stanković i o prvotimcima našeg kluba koji su mu na raspolaganju za predstojeći meč protiv Inđije.

– Skoro svi igrači su na raspolaganju, Sanogo će zbog kartona morati da preskoči ovaj meč. Videćemo još, ima dosta igrača koji su igrali mnogo utakmica. Imamo još današnji trening i onda ćemo odlučiti ko će početi utakmicu.

Osvrnuo se šef stručnog štaba našeg tima i na atmosferu koja vlada u ekipama pred meč 33. kola Superlige Srbije.

– Ne znam koliko su rasterećeni. Mislim da se oni bore za opstanak ako ne grešim, njihova pozicija na tabeli govori da imaju čemu da se nadaju, iz tog razloga ne znam da li će biti opušteni. Međutim to ne menja ništa kod nas, mi analiziramo protivnika, a ne njihovu situaciju na tabeli i da li će biti opušteni. Poštujemo svakog protivnika i idemo na pobedu.

Odgovorio je Stanković i na pitanje da li će igrači iz omladinskog pogona imati veću minutažu do kraja sezone.

– Imamo u timu bonus igrače koji treniraju i rade sa nama, u ovom trenutku ne, videćemo za sledeću godinu.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde istakao je da su mu kao i pred svaku utakmicu najbitnija tri boda, a ne gol razlika.

– Bili bismo zadovoljni sa 1:0 i tri boda. Mnogo puta sam rekao da ne može svaka utakmica da se dobije sa tri, četiri ili pet golova razlike, to nije realno. Nekad je dovoljna jedna korektna, dobra, takmičarska utakmica sa 1:0 i tri boda, jer mi težimo ka cilju, a to je titula. Način na koji ćemo stići do cilja mi nije toliko bitan. Kao što sam često govorio ako moram da biram između prelepe igre u utakmici koju ćemo da izgubimo ili jedne korektne, dobre, teška utakmicu iz koje ćemo izaći kao pobednici, uvek ću odabrati ovo drugo.

Šef stručnog štaba našeg tima osvrnuo se i na utakmicu polufinala Kupa Srbije, koju je Crvena zvezda odigrala protiv Radnika iz Surdulica (2:1).

– Mi smo prošli u finale, mislim da birati način na koji ćeš se plasirati u finale, a igrajući na svaka tri dana nije potreban. Nekada je dokaz jedne dobre i stabilne ekipe da i kada ne igra dobro napravi rezultat. Smatram da je prvo poluvreme bilo sasvim korektno protiv jednog motivisanog protivnika. U drugom poluvremenu protivnik nije imao šta da izgubi, išli su na sve ili ništa. Tako da nekada i kada ne izgleda sve najbolje, a ti opet praviš dobre rezultate, to je znak jedne dobre grupe, momaka koji su spremni da se žrtvuju i kada ne ide dobro i ostvare svoj cilj. Mi smo u finalu kupa, tako da nisam momcima ništa specijalno rekao.

Govorio je Stanković i o mogućim pojačanjima.

– Radim sa momcima koje imam ovde u grupi i ne razmišljam ni o čemu dok ne ostvarimo naše ciljeve. Kad se bude sve završilo onda ću sesti, iako radimo i pravimo planove. Dok se ne završe obaveze koje imamo ja radim sa momcima koje imam na raspolaganju i momcima koji su pod ugovorom sa Crvenom zvezdom. U ovom trenutku im dugujem mnogo, jer su predobri, prepošteni, radni, voljni, tako da sam ponosan na sve momke koje imam i razmišljam samo o njima.

Odgovorio je Stanković i na pitanje da li se u klubu razmatra otkup ugovora Dijega Falćinelija.

– Ja sam trener, ne znam.

Šef stručnog štaba Dejan Stanković istakao je da ne razmišlja o obaranju rekorda, već samo o svakoj sledećoj utakmici.

– Igramo protiv Inđije sledeću utakmicu, a za sve ostalo ćemo videti kada dođe vreme – poručio je Stanković.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama