Остали спортови СДЦЗ

Настављена серија тријумфа. Новосадски Флип савладан на “Маракани”

Мање од 48 часова је протекло од како су стонотенисерке Црвене звезде оствариле више него значајан тријумф у Сенти, а овога пута су у дворани на западној трибини стадиона “Рајко Митић” у оквиру 19. кола Супер лиге Србије дочекале екипу новосадског Флипа. Новосађанке су у досадашњем току такмичења оствариле два максимална тријумфа резултатом 4:0, па су свакако на наш највећи стадион дошле са ореолом фаворита. Међутим,…

СТК Црвена звезда : СТК Флип Нови Сад 4:2

Одавно је познато да је циљ женског стонотениског клуба Црвена звезда у актуелној сезони очување суперлигашког статуса. Чинило се свима да је победом над Сентом тај циљ на дохват руке и да би очекиваним тријумфом над последњепласираном Униреом из Уздина у 20. суперлигашкој рунди све сумње биле и дефинитивно отклоњене. Међутим, током суботње вечери са великом зебњом сви у клубу су примили изненађујућу вест да је екипа Вршца нанела први пораз у плеј-аут фази Супер лиге екипи НС 2011, екипи која својим квалитетом не заслужује борбу за опстанак, што је самим тим знатно закомпликовало стање на табели. Ипак, као што је већ речено наше девојке су се постарале да врло брзо одагнају све сумње и да тријумфом над новосадским Флипом оставе неке друге тимове да размишљају о очувању статуса.

Сусрет у дворани на нашем највећем стадиону отворила је наша капитенка Неда Кандић која је одмерила снаге са Емилијом Тирагић. Након почетног вођства новосадске стонотенисерке (8:11), најискуснија Звездина стонотенисерка је узвратила резултатом 11:5. Уследио је трећи сет који се показао и као кључни у овом дуелу. Након велике борбе Емилија Тирагић је славила резултатом 14:12, а психолошку предност пренела је и на четврти сет који је такође решила у своју корист чиме је Флип повео.

У другом сусрету Марија Стајић састала се са Теодором Адамовић. Новосађанка је била боља у првом сету, али затим следе три сета у којима Марија тријумфује чиме црвено-беле стижу до првог поена. На Маријин успех надовезала се млада Миња Владимиров која је Јовани Мандић у три сета препустила свега шест поена и Црвена звезда стиже до прве предности.

Трећи дуел у којем су се састале Неда Кандић и Теодора Адамовић показао је сву лепоту стонотениског спорта. Чланица Флипа стигла је до велике предности 2:0 у сетовима, али затим креће канонада наше капитенке која осваја преостала три сета резултатима 11:4, 11:7 и 11:8 чиме црвено-беле стижу на праг великог тријумфа. Прву прилику за укупни тријумф имала је Миња Владимиров, али је њен дуел са Емилијом Тирагић максималним резултатом припао гостујућој играчици, па је одлука о победнику пролонгирана. Ипак, све наде гошћи срушила је Марија Стајић која је са 11:1, 11:3, 11:2 у сетовима донела одлучујући, четврти поен црвено-белим девојкама.

Стонотенисерке Црвене звезде тријумфом над новосадском екипом стигле су до седме суперлигашке победе у актуелној сезони, а с`обзиром да их у наредном колу очекује дуел против екипе Унирее из Уздина која у досадашњем делу шампионата не зна за успех, сасвим је јасно да је у овом моменту девета позиција на табели реалност и остварени резултат може се и мора сматрати успехом. Иако је још увек рано за детаљну анализу актуелне стонотениске сезоне, а то ћемо учинити за месец дана када се такмичење и оконча, слободно можемо рећи да ова млада екипа Црвене звезде има велики потенцијал и да се од ње у наредним сезонама могу очекивати врхунски резултати.

– Појединачни резултати:

Н. Кандић – Е. Тирагић 1:3 (8:11, 11:5, 12:14, 7:11)

М. Стајић – Т. Адамовић 3:1 (9:11, 11:7, 13:11, 11:6)

М. Владимиров – Ј. Мандић 3:0 (11:3, 11:1, 11:2)

Н. Кандић – Т. Адамовић 3:2 (8:11, 10:12, 11:4, 11:7, 11:8)

М. Владимиров – Е. Тирагић 0:3 (4:11, 16:18, 8:11)

М. Стајић – Ј. Мандић 3:0 (11:1, 11:3, 11:2)

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама