Ostali sportovi SDCZ

Još jedna u nizu… Cilj je sada veoma blizu

Još jedan takmičarski izazov, još jedan siguran trijumf i još jedan načinjeni korak ka ostvarenju snova. Ukratko, baš na ovaj način mogao bi se opisati susret 19. kola stonoteniske Super lige Srbije u kojem su crveno-beli stonoteniseri gostovali u jugoistočnom delu Bačke.

STK Temerin Ferocoop : STK Crvena zvezda 0:4

Kao što se i očekivalo ekipa trenera Slobodana Taskovića imala je u sred nedelje lagodan takmičarski izlet u mestu koje se istorijski gledano prvi put u pisanim dokumentima pominje još 1332. godine kada je bio deo Kraljevine Ugarske, a u kojem se srpski živalj dokumentovano pominje tek polovinom XVI veka, tačnije 1560. godine u “Segedinskoj knjizi” u kojoj se prvi put upisana imena srpskog stanovništva.

Crveno-beli su, u mestu koji danas sa sportskog aspekta predstavlja grad rukometa i stonog tenisa, ostvarili maksimalan trijumf, ali se ne sme prenebregnuti činjenica da je domaćin pokazao da je sa pravom u aktuelnoj sezoni izborio plasman u plej-of osvojivši po jedan set u tri od ukupno odigrana četiri duela. U uvodnom susretu naš kapiten Marko Jevtović doneo je prvi bod crveno-belima savladavši Luku Bakića rezultatom 3:1. U nastavku zanimljiv duel odigrali su domaći takmičar Zoltan Pete i Nikola Strugarević. Nakon velike borbe Strugarević je prvi set rešio u svoju korist rezultatom 19:17, ali se već u drugom brat našeg stonotenisera Žolta Petea, Zoltan revanširao poravnavši rezultat u setovima na 1:1. Ipak, Nikola je u dva preostala seta prikazao sigurnu igru donevši Crvenoj zvezdi novi, drugi poen. Kada je u trećem duelu Mohamed Abas, takođe rezultatom 3:1 u setovima, savladao Borisa Brnovića bilo je jasno da će ovog hladnog i kišovitog dana bodovi krenuti put Beograda. Za kraj, ponovo je na teren izašao Nikola Strugarević koji je Luki Bakiću prepustio svega 15 poena u tri seta čime je našoj ekipi doneo odlučujući četvrti poen.

Treba naglasiti da je trener Tasković na ovom susretu odmarao jednu od uzdanica ekipe Žolta Petea. Žolt je bio uz ekipu, ali su mu saigrači sigurnom igrom omogućili da predahne i da se i fizički i psihički pripremi za dva poslednja iskušenja u aktuelnom šampionatu kada će i definitivno pasti odluka o novom stonoteniskom šampionu Srbije.

– Pojedinačni rezultati:

L. Bakić – M. Jevtović 1:3 (5:11, 11:8, 9:11, 8:11)

Z. Pete – N. Strugarević 1:3 (17:19, 11:9, 6:11, 8:11)

B. Brnović – M. Abas 1:3 (5:11, 9:11, 11:9, 10:12)

L. Bakić – N. Strugarević 0:3 (5:11, 6:11, 4:11)

Trijumfom u gradu najpoznatijeg stanovnika Temerina Lukijana Mušickog srpskog pisca, teologa i vladike, stonoteniseri Crvene zvezde stigli su na samo korak od ostvarenja svih snova. Do kraja šampionata ostala su još samo dva meča. Nakon nove superligaške pauze crveno-beli će 12. maja u dvorani na zapadnoj tribini stadiona “Rajko Mitić” dočekati ekipu niškog Železničara, a tri dana kasnije (15. maja) sledi veliki derbi srpskog stonog tenisa kada će se u zrenjaninskoj dvorani “Medison” sastati domaći Banat i naša Crvena zvezda. Ulog u tom meču je veliki, najveći mogući. Pobednik tog susreta biće okićen lovorikama, a mi verujemo, očekujemo i znamo da će 15. maja put Beograda krenuti i trofej namenjen novom šampionu Srbije kojeg će čvrsto prigrliti Marko, Žolt, Nikola, Mohamed, Vladimir, Slobodan, Ivan,…, čime će primorati i rukovodstvo našeg kluba da već narednog dana zvanično promeni izgled klupskog grba prišivanjem prve zlatne zvezdice…

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama