Остали спортови СДЦЗ

Још једна у низу… Циљ је сада веома близу

Још један такмичарски изазов, још један сигуран тријумф и још један начињени корак ка остварењу снова. Укратко, баш на овај начин могао би се описати сусрет 19. кола стонотениске Супер лиге Србије у којем су црвено-бели стонотенисери гостовали у југоисточном делу Бачке.

СТК Темерин Ferocoop : СТК Црвена звезда 0:4

Као што се и очекивало екипа тренера Слободана Тасковића имала је у сред недеље лагодан такмичарски излет у месту које се историјски гледано први пут у писаним документима помиње још 1332. године када је био део Краљевине Угарске, а у којем се српски живаљ документовано помиње тек половином XVI века, тачније 1560. године у “Сегединској књизи” у којој се први пут уписана имена српског становништва.

Црвено-бели су, у месту који данас са спортског аспекта представља град рукомета и стоног тениса, остварили максималан тријумф, али се не сме пренебрегнути чињеница да је домаћин показао да је са правом у актуелној сезони изборио пласман у плеј-оф освојивши по један сет у три од укупно одиграна четири дуела. У уводном сусрету наш капитен Марко Јевтовић донео је први бод црвено-белима савладавши Луку Бакића резултатом 3:1. У наставку занимљив дуел одиграли су домаћи такмичар Золтан Пете и Никола Стругаревић. Након велике борбе Стругаревић је први сет решио у своју корист резултатом 19:17, али се већ у другом брат нашег стонотенисера Жолта Петеа, Золтан реванширао поравнавши резултат у сетовима на 1:1. Ипак, Никола је у два преостала сета приказао сигурну игру доневши Црвеној звезди нови, други поен. Када је у трећем дуелу Мохамед Абас, такође резултатом 3:1 у сетовима, савладао Бориса Брновића било је јасно да ће овог хладног и кишовитог дана бодови кренути пут Београда. За крај, поново је на терен изашао Никола Стругаревић који је Луки Бакићу препустио свега 15 поена у три сета чиме је нашој екипи донео одлучујући четврти поен.

Треба нагласити да је тренер Тасковић на овом сусрету одмарао једну од узданица екипе Жолта Петеа. Жолт је био уз екипу, али су му саиграчи сигурном игром омогућили да предахне и да се и физички и психички припреми за два последња искушења у актуелном шампионату када ће и дефинитивно пасти одлука о новом стонотениском шампиону Србије.

– Појединачни резултати:

Л. Бакић – М. Јевтовић 1:3 (5:11, 11:8, 9:11, 8:11)

З. Пете – Н. Стругаревић 1:3 (17:19, 11:9, 6:11, 8:11)

Б. Брновић – М. Абас 1:3 (5:11, 9:11, 11:9, 10:12)

Л. Бакић – Н. Стругаревић 0:3 (5:11, 6:11, 4:11)

Тријумфом у граду најпознатијег становника Темерина Лукијана Мушицког српског писца, теолога и владике, стонотенисери Црвене звезде стигли су на само корак од остварења свих снова. До краја шампионата остала су још само два меча. Након нове суперлигашке паузе црвено-бели ће 12. маја у дворани на западној трибини стадиона “Рајко Митић” дочекати екипу нишког Железничара, а три дана касније (15. маја) следи велики дерби српског стоног тениса када ће се у зрењанинској дворани “Медисон” састати домаћи Банат и наша Црвена звезда. Улог у том мечу је велики, највећи могући. Победник тог сусрета биће окићен ловорикама, а ми верујемо, очекујемо и знамо да ће 15. маја пут Београда кренути и трофеј намењен новом шампиону Србије којег ће чврсто пригрлити Марко, Жолт, Никола, Мохамед, Владимир, Слободан, Иван,…, чиме ће приморати и руководство нашег клуба да већ наредног дана званично промени изглед клупског грба пришивањем прве златне звездице…

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама