Fudbal Fudbal/Vesti

Veza “Ibra – Deki, Miha” spasila Zvezdu teže kazne

Fudbalski klub Crvena zvezda saznao je kaznu od strane UEFA.

Naime, ako se sećate, u loži našeg kluba za vreme utakmice 1/16 finala Lige Evrope sedeo je neki “neznani junak” koji je debelo izvređao igrača Milana, Zlatana Ibrahimovića, a snimak se našao u javnosti, pa samim time dospeo i do čelnika UEFA-e.

Zvezda je optužena za rasizam i UEFA je razmatrala kakvu kazno da odredi našem klubu. U međuvremenu, oglasio se i naš klub koji je obećao da će identifikovati vinovnika ovog događaja, ali to je samo bilo zamazivanje očiju zvezdaškoj i fudbalskoj javnosti u Srbiji jer vinovnik nikada nije otkriven (iako smo ubeđeni da se dobro zna o kome se radi).

Ali u pomoć Crvenoj zvezdi uskočio je upravo onaj koji je na toj utakmici bio i vređan – Zlatan Ibrahimović. On je odbio da podigne privatnu tužbu protiv Crvene zvezde, a u pismu koje je dostavljeno UEFA-i naglasio je kako se u Beogradu osećao bezbedno. 

Ono što je naglasio jeste da ne želi da se čitava stvar podiže na neki viši nivo iz prostog razloga što je prijatelj i sa Dejanom Stankovićem (trenerom Crvene zvezde) sa kojim je bio saigrač, kao i sa Sinišom Mihajlovićem, koga (kako kaže) obožava.

Tako je Crvena zvezda kažnjena “samo” sa 30.000 evra i dve utakmice bez publike od kojih je jedna (druga) uslovna.

A “neznani junak” će verovatno opet, uz privilegije koje mu pružaju čelnici fudbalskog kluba Crvena zvezda, da uđe na stadion i u ložu i to bez ikakvih konsekvenci. Lepo, za primer ostalima.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama